Antagningen

På Internationella Kunskapsgymnasiet var medianpoängen för respektive program vid antagningen i juni 2011 245 poäng på Naturvetenskapsprogrammet samt 255 poäng på Samhällsvetenskapsprogrammet.

Medianen är en anvisning om den genomsnittliga betygsnivån på eleverna, den säger inget om dem som har högst eller lägst betyg.

Varje betyg omvandlas till en poäng där eleven får 10p för E, 12,5p för D, 15p för C, 17,5p för B, 20p för A. A i alla ämnen = 340 poäng, C i alla ämnen = 255 poäng, E i alla ämnen = 170 poäng.

Antagningspoängen är ett resultat av tillgång och efterfrågan. Om många söker till få platser så blir antagningspoängen hög, är det få som söker till många platser blir den låg.