MENY
Välj Skola

Antagningen

Antagningen

På Internationella Kunskapsgymnasiet var medianpoängen för respektive program vid antagningen i juni 2011 245 poäng på Naturvetenskapsprogrammet samt 255 poäng på Samhällsvetenskapsprogrammet.

Medianen är en anvisning om den genomsnittliga betygsnivån på eleverna, den säger inget om dem som har högst eller lägst betyg.


Varje betyg omvandlas till en poäng där eleven får 10p för E, 12,5p för D, 15p för C, 17,5p för B, 20p för A. A i alla ämnen = 340 poäng, C i alla ämnen = 255 poäng, E i alla ämnen = 170 poäng.

Antagningspoängen är ett resultat av tillgång och efterfrågan. Om många söker till få platser så blir antagningspoängen hög, är det få som söker till många platser blir den låg.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Vad erbjuder Kunskapsgymnasiet mig?

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss