Samarbeta

Förmågan samarbeta

Att samarbeta innebär att genom kommunikation, interaktion och ansvar både kunna arbeta i eller leda en grupp mot gemensamma mål.

Se filmen om att samarbeta:

Kommunikation – grupparbete – ledning

I ett samarbete utvecklas du genom att ta del av saker som du inte kan och att dela med dig av saker som du själv behärskar.

Arbetar du ofta i grupp får du genom reflektion över hur samarbetet fungerar en förståelse för hur olika kompetenser kompletterar varandra och leder arbetet framåt.

Du testar olika roller, lär dig hur grupper kan skilja sig åt, för att på så sätt kunna samarbeta i en framtid med ökad förändringstakt och komplexitet.

Maja

”Samarbeta för mig är att kunna arbeta med olika personer, även fast man kanske inte alltid har samma åsikter.”