Behöriga lärare

Vi eftersträvar att alla lärare ska ha full formell behörighet att undervisa i de ämnen de undervisar i. Ibland får vi emellertid inga sökande till lediga tjänster som har den formella behörigheten och det är ofta svårt att hitta behöriga lärare till visstidsanställningar t.ex. för att ersätta föräldralediga lärare.

I dagsläget har 95% av skolans tillsvidareanställda lärare formell behörighet!

Ovanstående redovisning kan avvika från den officiella behörighetsstatistik som Statistiska Centralbyrån upprättar per den 15 oktober varje år beroende på vilka lärare som arbetar på skolan vid just det tillfället och beroende på att tjänstens omfattning vägs in i statistiken.

Skolan kan inte härleda den officiella statistiken eftersom den skapas i samkörningar med utbildningsregister som vi inte har tillgång till. Vår redovisning ovan innefattar dessutom samtliga anställda, inkl. tillsvidareanställda föräldralediga, tjänstlediga och långtidssjukskrivna, vilket SCB:s statistik inte gör.