Prova-på-dagar

För prova-på-dagar kontakta
ingela.gillner@kunskapsgymnasiet.se

Så här går det till

På våra Öppna hus har du den bästa möjligheten att själv bilda dig en uppfattning om Kunskaps­gymnasiet. Det sjuder av aktiviteter och våra elever och lärare är på plats för att visa dig runt och svara på frågor.

Skolans rektor presenterar verksamheten och förklarar hur vi arbetar på skolan. Varje program har en egen presentation där både elever och lärare berättar hur utbildningen är upplagd och vad som händer under dina tre studieår. Självklart finns representanter från olika elevföreningar på skolan för att berätta om sina aktiviteter.

Det finns gott om tid för att gå runt och bekanta dig med skolan. I matsalen kan du slå dig ned för att samla intryck, ta en fika eller
prata med någon av oss.

Vi genomför två presentations­pass under ett öppet hus och det första brukar börja ca 15 minuter efter start.

Du vet väl att du är välkommen att testa att vara elev hos oss för en dag? Kontakta respektive skola så berättar vi hur du gör!

Att tänka på:

1. Skolan är öppen för just dig så var inte rädd att fråga, testa och se dig omkring ordentligt!

2. Skriv upp frågor i förväg så blir det enklare att komma ihåg allt du vill veta.

3. Ta med dig en kompis eller dina föräldrar. Det är alltid bra att få fler synpunkter och kunna jämföra intryck.

ELEVENS RÖST

“Jag får lära mig hur jag ska studera och vad jag måste klara av för att hålla tider.”

Sofia, Kunskapsgymnasiet Globen