MENY
Välj Skola

För elever

Allt du behöver veta som elev

För att du som elev ska känna att du har bra koll på läget har vi skapat Elevhandboken. Den är uppbyggd som en A-Ö-guide och har också fördjupad information kring bla. vår fuskpolicy, riktlinjerna för skolans datorer och hur likabehandlingsgruppen arbetar.

Sjukanmälan

Sjukanmälan ska göras via Skola24. Vårdnadshavaren/myndig elev loggar in med användaruppgifterna. Om du inte har inlogg mejlar du elevens/din personliga handledare.

Smsfunktion vid anmäld frånvaro via Skola24

Från och med terminsstart VT-18 har går det ut ett sms till vårdnadshavarna vid både ogiltig/oanmäld frånvaro samt vid anmäld frånvaro. Sms:et kommer att skickas till vårdnadshavaren vid rapporteringen av den första lektionen för aktuell dag.

Matsedel

Vår skolmat lagas av GoSkolmat som har sitt kök beläget i samma byggnad som skolan. Matsedel publiceras på deras hemsida.

Hos oss ska du känna dig trygg

Elevhälsoteamet (EHT) träffas en gång i veckan och har till uppgift att arbeta för att öka trivseln på skolan. Gruppen arbetar förebyggande och hanterar konflikter samt är ett stöd för dig som elev. I gruppen finns rektor Eva, kurator Kerstin, skolsköterska Eva, specialpedagog Irene och lärare Josefin. Här finner du deras kontaktuppgifter.

Så här arbetar vi mot kränkningar, trakasserier och diskrimineringar:

1. Vid misstanke om att en elev blir utsatt av någon form av kränkning, trakasseri eller diskriminering ska en anmälan göras av elev, vårdnadshavare eller personal (blankett finns vid receptionen).

2. Anmälan följs omgående upp av EHT genom att först samtala med utsatt elev. Samtalet ska utgå från elevens behov och eleven är delaktig i diskussionen kring vilka åtgärder som ska vidtas och hur uppföljning ska ske.

3. Uppföljning sker inom två veckor från det första samtalet.

Studie- och yrkesvägledning

Vår studie- och yrkesvägledare heter Sabrin Abou Eloula. Om du vill boka en tid med henne skriver du upp dig på listorna utanför SYV's rum. Du kan också mejla. Sabrin finns tillgänglig i skolan på fredagar kl. 8-16.

Bra internetsidor att leta utbildningar och yrken på

https://www.studentum.se/
Sök, hitta och jämför utbildningar.

https://www.studentum.se/bli-student/snittbetyg/

https://statistik.uhr.se/
Tidigare antagningsstatistik på högskole- och universitetsutbildningar:

www.studera.nu
Intagningspoäng till högskolan.

www.antagning.se
Här gör du ditt val till högskola och universitet

www.amv.se
Gå in på fliken "för arbetssökande", välj fliken "yrke och framtid". I vänstermarginalen finns intressetest för dig som inte har en aning om vad du vill.

På yrken A-Ö kan du få information om olika vad olika yrken sysslar med, vilka löner yrken har samt framtidsutsikter och utbildning.
På denna sida kan du också hitta lediga jobb att sök samt tips på hur du skriver jobbansökan och CV.

www.allastudier.se
Under fliken "studiefakta" kan du få mycket bra information om bl a utlandsstudier.

www.folkhogskola.nu
Här kan du läsa om alla folkhögskolors utbildningar runt om i Sverige. Du gör ansökan direkt till respektive skola. Du kan läsa in gymnasie-kompetens, läsa en kurs för ditt intresses skull eller utbilda dig till vissa yrken.

www.csn.se
Allt om hur du ansöker om studiebidrag och studielån för studier på universitet, högskola, yrkeshögskola, folkhögskola och komvux.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Vad erbjuder Kunskapsgymnasiet mig?

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss