| Nyheter | Det hände under inspirationsdagarna för Business Buddies

Det hände under inspirationsdagarna för Business Buddies

Under fyra dagar har elever i Kunskapsgymnasiets internationella entreprenörskapsprojekt deltagit i teambuildingaktiviteter och gjort en del intressanta studiebesök i Norrköping.

Årets Business Buddies är ett samarbete mellan Kunskapsgymnasiet i Sverige och Caedmon College i staden Whitby på nordöstkusten i England. Projektet syftar till att inspirera elever intresserade av företagande. Detta läsår deltar 19 ungdomar på Caedmon College och Kunskapsgymnasiet i Göteborg, Malmö, Norrköping, Stockholm, Uppsala och Västerås.

I Norrköping fick eleverna först samarbeta med varandra och spela in korta reklamfilmer för staden. Genom uppgiften kunde eleverna lära känna varandra och träna sina engelskkunskaper. De gick också på en guidad visning i Norrköpings Visualiseringscenter där de fick se exempel på IT-lösningar inom hållbar utveckling.

I grannstaden Linköping besökte eleverna Saab Technologies och fick höra om företagets verksamhet samt karriärmöjligheter. På Saab fick eleverna också testa att flyga Saabs stridsplan Gripen i en flygsimulator. I Linköping besökte gruppen också Ericssons ”Garage”, en verksamhet där innovatörer uppmuntras att leka med och testa nya produkter.

I mars är det dags att åka till England för den andra delen i Business Buddies detta läsår.