| Nyheter | Ekonomiprogrammet arbetar för lösningar inom hållbar utveckling

Ekonomiprogrammet arbetar för lösningar inom hållbar utveckling

Författaren Ingrid Remvall och Balqis Khattab, grundare av Möllans Basement

Ekonomiettorna på Kunskapsgymnasiet Malmö har börjat brainstorma om affärsidéer till sina UF-företag och InnoCarnivalen.

De har bland annat deltagit i innovationsworkshopen “Bli idésmart och rädda världen!” med författaren Ingrid Remvall och Balqis Khattab, grundare av Möllans Basement.

På workshoppen arbetade eleverna i tre timmar med att identifiera utmaningar inom hållbar utveckling och potentiella lösningar. Syftet var att ge eleverna verktyg för att komma på många idéer och sedan kunna välja ut den bästa.

Workshoppen genomfördes i samband med InnoCarnival Skåne. Målet är att elevernas UF-företag ska utveckla en innovation som de kan tävla med i InnoCarnival Skåne under våren.