| Nyheter | Första tiden på Kunskapsgymnasiet

Första tiden på Kunskapsgymnasiet

Emmie och Farooq i trappan ner mot matsalen på Kunskapsgymnasiet Malmö

Farooq och Emmie går båda första året på Kunskapsgymnasiet Malmö. Här berättar de om intrycket av skolan efter de första månaderna.

Farooq går naturvetenskapliga programmet.
– Naturvetenskapliga programmet var ett enkelt val. Jag gillar biologi och vill förmodligen arbeta inom vården i framtiden. Kunskapsgymnasiet hittade jag tack vare att min syster går här. Dessutom var det många från min högstadieskola som hade valt Kunskapsgymnasiet och de var väldigt nöjda. Jag trivs inte på stora skolor därför är det mysigt att gå här, säger Farooq.

"Vi är nära varandra"
Emmie går ekonomiprogrammet och har fokus på företagande, sälj och marknadsföring.
– Jag trivs också bra med att det är en liten skola. Alla känner alla och man har bra relation med både lärare och rektor. Matsalen är en öppen plats på skolan där alla samlas mellan lektionerna. Vi är nära varandra hela tiden och det skapar en trygghet.

Hjälp med läxor
– Lärare kan till viss del påverka elever att bli engagerade och motiverade och det tycker jag att de gör här. Vi får hjälp med läxorna också och under de timmarna kan vi diskutera uppgifter som man inte förstår på ett djupare sätt än vad man hinner under lektionstid, säger Farooq.

Emmie nickar instämmande och fortsätter:
– Under PH-samtalen får man prata om saker man kanske behöver hjälp med. Samtalen gör att man får en nära relation till läraren. Vi pratar också om saker som kanske inte hör till skolarbetet.

–Jag är inte så bra på att planera mina studier och där hjälper lärarna verkligen mig och ser till att jag kommer framåt. Min personliga handledare är utbildad i studievägledning och är ett bra stöd, säger Farooq.