| Nyheter | Helg i Stockholm

Helg i Stockholm

I mitten av oktober fick ett 20-tal elever från olika Kunskapsgymnasier chansen att delta på Investors 100-årsjubileum i Stockholm. Sara från Kunskapsgymnasiet Norrköping har bloggat om eventet.

Denna helg åkte jag upp med 5 andra glada kunskapare till Investors 100 års jubileum. Mest för att representera den yngre generationen och Kunskapsgymnasiet, men anledningen kvittade för mig. Att ha fått blivit utvald och att få uppleva något jag aldrig gjort förut var superspännande.

Höjdpunkten på hela resan
20 elever var vi totalt från 5 olika Kunskapsgymnasier. Stället var Aula Medica på Karolinska Institutet och man kände sig ovanligt viktig med sin namnskylt, väntandes på att föreläsningarna skulle börja. Och det var just höjdpunkten på hela resan - föreläsningarna!! Alla hade temat framtiden och hur olika områden skulle komma att förändras de kommande 100 åren.

Framtidens sjukvård
Jag tror det var runt 8-9 stycken föreläsningar totalt, men för att sammanfatta mina favoriter så var det en professor i mikrobiologi från KTH som pratade om framtidens sjukvård och en matematiker från Oxford University som pratade om vikten av matte i vardagen och om mattens framtida roll.

"Jag är en smygnaturare"
Både de här ämnena är väl så långt bort från mitt program Samhäll/Beteende som bara möjligt, men det var ändå så intressant. Jag tror ärligt talat att jag är en smygnaturare (haha vilken neologism) (hade lyrikföreläsning idag och har lärt mig massa fancy ord, jag ska inte försöka luras med min intelligens).

"Avbruten av en robot"
Några andra minnesvärda stunder var när professorn i robotteknik blev avbruten av att en robot kom ingåendes på scen, hollywoodankedoterna från Per Hallberg, och strategier från världsmästarna i minne för hur man kommer ihåg 13 000 pi-decimaler. Så med massa inspiration till att göra de kommande 100 åren till de bästa i mänsklighetens historia, så återvände vi hem.

Text av Sara