MENY
Välj Skola
| Nyheter | Kunskapselever på studieresa i Madrid

Kunskapselever på studieresa i Madrid

Elever som läser spanska 4 på Kunskapsgymnasiet Malmö har varit i Madrid och praktiserat sina språkkunskaper.

Programmet för studieresan inkluderade lektioner tillsammans med elever som bor i Madrid och besök på stadens sevärdheter som Retiro, Picassoutställning och el Teleférico. Eleverna hann även se El Clásico på storbildsskärm precis intill Santiago Bernaéu-stadion när fotbollsklubbarna Real Madrid och FC Barcelona möttes.

– Det var intressant att få uppleva El Clásico, säger Lukas Larsson som var en av de fem eleverna i Madrid från Kunskapsgymnasiet Malmö. Det var mycket folk och riktig bra stämning. Man fick uppleva det man tidigare har sett på TV i Sverige.

Eleverna har tränat sina språkkunskaper vid allt från kommunikation med sina spanska ”värdmammor” till beställning på restauranger och i tunnelbanan.

– I början var det lite nervöst att prata spanska med folk men sedan blev det okej, säger Gihan Lafta.
Hon får medhåll av klasskamrat Omar Bitilmal som berättar att han använde en del engelska ord när han pratade med sin värdmamma de första dagarna men ”vid slutet var det bara spanska”.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Vad erbjuder Kunskapsgymnasiet mig?

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss