| Nyheter | Kunskapselever på studieresa i Madrid

Kunskapselever på studieresa i Madrid

Elever som läser spanska 4 på Kunskapsgymnasiet Malmö har varit i Madrid och praktiserat sina språkkunskaper.

Programmet för studieresan inkluderade lektioner tillsammans med elever som bor i Madrid och besök på stadens sevärdheter som Retiro, Picassoutställning och el Teleférico. Eleverna hann även se El Clásico på storbildsskärm precis intill Santiago Bernaéu-stadion när fotbollsklubbarna Real Madrid och FC Barcelona möttes.

– Det var intressant att få uppleva El Clásico, säger Lukas Larsson som var en av de fem eleverna i Madrid från Kunskapsgymnasiet Malmö. Det var mycket folk och riktig bra stämning. Man fick uppleva det man tidigare har sett på TV i Sverige.

Eleverna har tränat sina språkkunskaper vid allt från kommunikation med sina spanska ”värdmammor” till beställning på restauranger och i tunnelbanan.

– I början var det lite nervöst att prata spanska med folk men sedan blev det okej, säger Gihan Lafta.
Hon får medhåll av klasskamrat Omar Bitilmal som berättar att han använde en del engelska ord när han pratade med sin värdmamma de första dagarna men ”vid slutet var det bara spanska”.