| Nyheter | NCC satsar på fjärde år för Kunskapsgymnasiets teknikprogram

NCC satsar på fjärde år för Kunskapsgymnasiets teknikprogram

Nina Lindberg, utbildningschef på NCC.

NCC startar ett fjärde år på Teknikprogrammet tillsammans med Kunskapsgymnasiet, hösten 2017. Vi har frågat Nina Lindberg, som är utbildningschef på NCC, varför en gymnasieutbildning är viktig för företaget?

Berätta kort om vad NCC gör och hur ni arbetar?
– NCC är ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag. På NCC utvecklar, bygger och säljer vi framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation. Allt vi gör är förankrat i vår vision att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vi på NCC är djärva nog att tro att vi faktiskt kan förändra världen till något bättre, både idag och för kommande generationer.

Vad krävs för att få arbeta på NCC?
– Att jobba på NCC kräver ett kreativt tänkande, förmåga att samarbeta och hantera en mängd olika utmaningar. Vi älskar att se människor växa och tror att man gör det bäst i en vänlig och stöttande miljö. Sen måste du ha en bra utbildning också. Det är därför ett fjärde år på Teknikprogrammet är viktigt för oss.

Vilka kommer kunna söka till det fjärde året?
– Alla som har examen från teknikprogrammet, oavsett inriktning, och inte fyllt 22 år kan söka. Vi hoppas att så många som möjligt ska vara intresserade och vi ser fram emot att få välkomna fler elever till utbildningen och till NCC:s arbetsplatser.