| Nyheter | "På Kunskapsgymnasiet är individen utgångspunkten"

"På Kunskapsgymnasiet är individen utgångspunkten"

Simon går på Kunskapsgymnasiet Västerås. Vi frågade honom varför han valde Kunskapsgymnasiet och vad han är mest nöjd med på skolan.

Namn: Simon
Program: Naturvetenskapsprogrammet, Kunskapsgymnasiet Västerås

Varför valde du Kunskapsgymnasiet?
– Alla människor är olika och därför är det viktigt att skolan anpassar sig efter det. På Kunskapsgymnasiet är individen utgångspunkten och som elev kan man arbeta på det sätt man själv lär sig bäst, det är verkligen något jag tycker är viktigt.

Vad är du mest nöjd med på Kunskapsgymnasiet?
– Det är skönt att det inte en så stor skola. Vi har engagerade lärare som bryr sig och satsar på oss elever. De vill verkligen att vi elever ska lyckas och har ett starkt engagemang vilket jag inte varit med om tidigare. Alla elever arbetar mot mål och på Kunskapsgymnasiet känner man alla lärare vilket bidrar till personlig stämning, det är viktigt för trygghetskänslan. Jag tycker elevernas åsikter tas på allvar här, säger Simon och fortsätter:

– Vissa saker tar man ibland som självklara, som provplanering till exempel. Först sätter sig lärarna på Kunskapsgymnasiet Västerås och gör en planering för när proven ska ligga under terminerna. Sedan får eleverna se planeringen och tycka till om den. Det är kanske mycket annat under olika förslag till provperioder som lärarna eventuellt inte tänker på och då får vi elever säga ifrån. Därefter arbetar lärarna om planeringen så gott det går för att det ska vara en rimlig arbetsbelastning för eleverna.