| Nyheter | Start av Kunskapsgymnasiets ambassadörsprogram

Start av Kunskapsgymnasiets ambassadörsprogram

Under en dag samlades 25 elever från landets olika Kunskapsgymnasier för att få djupare kunskaper om marknadsföring. Externa föreläsare undervisade om allt från retorik till sociala medier.

Dagen började med frukost och mingel för att eleverna skulle lära känna varandra. Därefter följde ett fullspäckat program med gruppövningar, föreläsningar och ett antal externa föreläsare. Camilla Eriksson, som bland annat arbetar som PR-konsult och retoriker, föreläste om hur man bäst förmedlar ett budskap.

Daff Kjellström om sociala medier.

Gästföreläsaren Daff Kjellström, manager och sociala medie-entreprenör, inspirerade hela gruppen kring vad och hur man ska engagera via sociala medier.

Varför arrangerar ni den här dagen?
– Vi vill bli ännu bättre på att berätta om Kunskapsgymnasiet, hur det är att vara elev hos oss och hur vi arbetar på skolorna. Det är våra elever som är de bästa och viktigaste ambassadörerna. Den här dagen är ett sätt att stödja dem i deras kommunikation om skolan och utbildningen. Dessutom är det jättekul att vi alla får tillfälle att träffas och utbyta erfarenheter och idéer, säger Michael Rönn som är marknadsansvarig för Kunskapsgymnasiet.

Tilde Malm.

Tilde Malm går årskurs 2 på samhällsvetenskapsprogrammet i Norrköping​.
Varför valde du att vara med i ambassadörsprogrammet?

–Jag är verkligen jättenöjd med Kunskapsgymnasiet och vill att alla ska få en chans att se hur bra det faktiskt är här. Kunskapsgymnasiet Norrköping har lite av en snobbstämpel och den skulle jag vilja få bort. Visst finns det många elever som har märkeskläder, men det är inget som man egentligen märker av sedan. Du får vara som du är. Jag har inte varit helt bekväm med att stå och prata inför publik tidigare, så jag antog det här som en utmaning. Det är som ett långt undervisningpass, det var verkligen bra. Min mamma arbetar med marknadsföring, hon har en egen reklambyrå. Jag har inte tänkt att jag ska arbeta med marknadsföring tidigare, men den här dagen var mycket inspirerande, så nu kanske jag börjar fundera på det ändå.

Eleverna på Kunskapsgymnasiet IKG sitter och diskuterar.

Kunskapsgymnasiet Göteborg.

Kunskapsgymnasiet Västerås.

Eleverna fick göra ett antal olika samtals- och argumentationsövningar.

Kunskapsgymnasiet Norrköping argumenterar.

Dags för fika.

Gruppövning.

Elevambassadörerna!

Eleverna passade på att testa Virtual reality när de hade paus.

Här summeras dagen!

Dagen avslutades med pyssel och spel.

Middagen var efterlängtad innan eleverna tog sig hemåt.