| Nyheter | Teknikelever följer utvecklingen från plan mark till färdigt bygge

Teknikelever följer utvecklingen från plan mark till färdigt bygge

I samarbetet med NCC har teknikeleverna på Internationella Kunskapsgymnasiet för andra gången besökt det som ska bli ICA:s nya huvudkontor utanför Mall of Scandinavia. Teknikläraren Ferit Celebi berättar hur det går till under studiebesöken.

Elever och lärare möts upp av platschefen för bygget, som är ansvarig för presentationen och rundvandringen under studiebesöket.

Koppling mellan skolarbetet och studiebesök
Innan studiebesöket har läraren haft en dialog med platschefen för att hen ska få en inblick i vad eleverna arbetar med i skolan. På så sätt kan platschefen koppla in relevant information i presentationen. T.ex. att berätta om miljöcertifiering och hållbara lösningar när eleverna arbetar med avfallshantering och livscykelanalyser i skolan. Detta blir en del av presentationen som inleder besöket, där platschefen även berättar om projektets bakgrund och nuläge.

Får följa utvecklingen på bygget
Efter presentationen får gruppen gå genom bygget tillsammans med platschefen som berättar om olika intressanta delar av bygget så som det är just då. Eftersom vi besöker samma bygge flera gånger under en treårsperiod (år 1 till år 3) får vi se utvecklingen från plan mark till färdigt bygge.

En del av byggnaden ligger under grundvattennivån.