| Nyheter | Vad händer efter studenten?

Vad händer efter studenten?

Vi tar temperaturen på några av våra avgångselever från Internationella Kunskapsgymnasiet 2017.

William, student på NCC teknikprogram

1. Hur känns det?
– Riktigt roligt. Det har gått fort, som att hela studenttiden flög förbi.

2. Vad händer idag?
– Jag ska hem och träffa mormor och morfar och fira lite. Sen bär det av på några studentmottagningar. I morgon har jag själv mottagning och då blir det fest.

3. Vad har varit roligast på IKG?
– Studiebesöket med NCC på nya Musikhögskolan var riktigt coolt. Det var ett annat typ av bygge med annorlunda lösningar och material för att lösa olika problem. Inte minst för att isolera och förstärka olika ljud.

4. Vad har varit tuffast?
– Vissa ämnen har varit tuffa ibland. Jobbigast har vart att hålla motivationen uppe och att orka. Men jag lyckades och fick mycket stöd av mina lärare och kompisar.

5. Förutom rena kunskaper, har du utvecklat något mer på gymnasiet?
– Jag har utvecklat förmågan att orka och att pressa mig igenom när det är jobbigt. Lite självdisciplin.

6. Vad händer framöver?
– Jag ska sommarjobba på ICA och sen vara ledare på ett par fotbollsläger. Till hösten ska jag börja på Teknikprogrammets fjärde år här på Internationella Kunskapsgymnasiet. Jag hoppas att det blir lika utvecklande.

Klara, student på det humanistiska programmet

1. Hur känns det idag?
– Det är spännande! Tråkigt att lämna skolan, men kul att gå vidare.

2. Vad har varit bäst med dina studier?
– Lärarna har varit bäst! De har hjälp mig att bli intresserad och att vilja anstränga mig. Jag fick A i alla kurser, något jag inte hade innan jag började här.

3. Vad har du fått mer än kunskaper på IKG?
– Jag har blivit mycket bättre på att planera det jag ska göra och att prata inför andra människor.

4. Vad händer nu?
– Jag ska jobba i sommar och sen ska jag läsa juridik på Stockholms Universitet i höst. Min dröm är att en dag bli domare.

Melissa, student på samhällsvetenskapsprogrammet​

1. Hur känns det idag?
– Det känns otroligt fritt… De här tre åren gick på ett ögonblick. Det är ett stort moment i livet.

2. Vad har varit mest spännande under dina studieår?
– Det måste vara resorna. Vi har gjort studieresor till Kina och till Rom med Model UN tex. Och så den Internationella prägeln på skolan.

3. Vad har varit tuffast?
– Mitt gymnasiearbete var tufft. Det var stort och självständigt, men inte omöjligt för vi hade förberett oss i två år. Jag skrev om ”Tiger parenting”, kinesisk barnuppfostran och hur den påverkar deras barn akademiskt.

4. Vad har du utvecklat mest under dina studier?
– Engelskan har förbättrats enormt. Jag var en ”c-elev” när jag började här och har sen fått A i alla engelskakurser.

5. Vad händer i framtiden?
– Till hösten ska jag söka juridikprogrammet. Plan B är att ta körkort och resa en del. I framtiden vill jag arbeta med att hjälpa andra människor.