Kunskapsgymnasiet

Rutiner för klagomål vid Kunskapsgymnasiet

Enligt 4 kap 8 § i Skollagen ska det finnas skriftliga rutiner för att ta emot och utreda klagomål mot utbildningen vid skolan.

På Kunskapsgymnasiet gäller följande:

1. Elever, föräldrar eller vårdnadshavare som är missnöjda och har klagomål mot utbildningen ska i första hand vända sig till rektor.

2. Rektor ansvarar för att det så snart som möjligt görs en utredning om det förhållande som klagomålet avser och att nödvändiga åtgärder vidtas för att rätta till eventuella brister. Rektor ansvarar för att de som klagat

informeras om på vilket sätt konstaterade brister åtgärdats.

3. Rektor ansvarar för att klagomålet, utredningen och åtgärderna dokumenteras och att dokumentationen sparas på lämpligt sätt.

4. Om de som klagat inte är nöjda med de åtgärder som rektor vidtagit eller om rektor anser att frågan bör avgöras av

Kunskapsskolan centralt, ska saken föras vidare till gymnasiechef.

5. Gymnasiechef tar då över rektors ansvar för att klagomålet utreds och åtgärdas på lämpligt sätt samt att de som klagat informeras om vilka åtgärder som vidtagits med anledning av klagomålet.

Klagomålsanmälan

Om du inte är nöjd med de åtgärder som rektor vidtagit fyll i nedanstående och klicka på skicka så kommer ärendet föras vidare till gymnasiechef:

Skolans namn

Beskriv vad som har hänt och när

Namn och befattning

Vill du skicka med ett dokument? Ladda upp det här.
Hur behandlas mina personuppgifter? Du kan lämna ditt klagomål anonymt, men huvudmannen för Kunskapsgymnasiet kan hjälpa dig snabbare om du lämnar uppgifter om vem du är.