Preparand

- teknikprogrammet

PREPARANDUTBILDNING (IMPRE)
Förutsättningar
  • Preparandutbildning erbjuds som introduktion till samhällsvetenskaps­programmet, ekonomi­programmet, teknik­programmet och naturvetenskaps­programmet.
  • För att vara behörig till programmet krävs godkända betyg i svenska och matematik samt i minst 9 av grundskolans övriga ämnen. För ekonomi­programmet och samhällsvetenskaps­programmet ska fyra av de ytterligare nio behörighetsgivande ämnena vara geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap. För naturvetenskaps­programmet och teknik­programmet ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.
  • Intresseanmälan görs i Dexter.
  • Ges i mån av plats. Rektor fattar beslut om antagning.
Upplägg
  • I åk 1 läser eleven de gymnasiekurser som ingår i det program som eleven efter fullföljt preparandår ämnar studera på. Utöver detta läser eleven engelska på grundskolenivå.
  • Eleven har högst ett år på sig att klara engelskan och skrivs då över på det nationella programmet.
  • I åk 2 läser eleven kurser enligt det nationella programmet.
  • I åk 3 läser eleven kurser enligt det nationella programmet.
  • Engelska på grundskolenivå bedrivs av en behörig lärare i engelska.