MENY
Välj Skola

Medarbetare

Åsa Larsson

Studie- och yrkesvägledare Tel: 0707702205 (gärna sms med ärende- så kan jag ringa upp/boka)

Vad gör du på Kunskapsgymnasiet? Jag är studie och yrkesvägledare, SYV på skolan, på deltid, det går att maila tider på vasterasa@gmail.com, eller komma på drop in de dagar jag är på plats, står på dörren utanför kontoret direkt uppför trappan på våning två.

Vad gör en SYV? SYV kan jobba olika, Brukar säga att jag jobbar med motivation, information och vägledning. Jag har främst utvecklande samtal om framtiden, hjälper till att förklara hur vuxenutbildningen fungerar och vilka individuella val som kan ge särskilda behörigheter och meriter. Andra SYV jobbar ofta i bred bemärkelse, men jag har den sväva rollen, och skolorna själva jobbar mycket med arbetsmarknadskunskap och omvärldsbevakning i fokus genom hela utbildningen.

Vad är bäst med Kunskapsgymnasiet? Det är de individuella planerna och flexibiliteten det ger, alla skolor har sina fördelar, Kunskapsgymnasiet har jag jobbat med förut och det är så otroligt mycket vuxentid som läggs ner på enskilda elevsamtal per vecka. Det är unikt med just denna skolan. Eleverna följer sin egen utveckling, det passar de eleverna, som vill ha en mindre skola, men koll på sin studieplanering. Jag är naturligtvis obunden och arbetar etiskt i min vägledning.

Vad har du gjort tidigare? Började inom vård, omsorg, barnskötare, innan jag blev studie och yrkesvägledare 1998. Jag har haft egen verksamhet sedan 2001, jobbar på många olika skolor, orter, varit längst på ABB Industrigymnasium, men coachar mycket vuxna i omställning och karriärväxling. Personlig coach, processledare, och entreprenör/inspiratör på olika sätt. Jag är även skrattinstruktör, utbildad inom sorgbearbetning samt examinerad som journalist.

Dina bevingade ord? Livet är en direktsändning. Du kan inte vara säker på att det kommer någon repris. Men nya avsnitt. Utspelas varje dag.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Vad erbjuder Kunskapsgymnasiet mig?

Läs mer om vår pedagogiska modell här!

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss