MENY
Välj Skola

Behöriga lärare

Behöriga lärare

Vi eftersträvar att alla lärare ska ha full formell behörighet att undervisa i de ämnen de undervisar i. Ibland får vi emellertid inga sökande till lediga tjänster som har den formella behörigheten och det är ofta svårt att hitta behöriga lärare till visstidsanställningar t.ex. för att ersätta föräldralediga lärare. 

I dagsläget har 95% av skolans tillsvidareanställda lärare formell behörighet!

Ovanstående redovisning kan avvika från den officiella behörighetsstatistik som Statistiska Centralbyrån upprättar per den 15 oktober varje år beroende på vilka lärare som arbetar på skolan vid just det tillfället och beroende på att tjänstens omfattning vägs in i statistiken.

Skolan kan inte härleda den officiella statistiken eftersom den skapas i samkörningar med utbildningsregister som vi inte har tillgång till. Vår redovisning ovan innefattar dessutom samtliga anställda, inkl. tillsvidareanställda föräldralediga, tjänstlediga och långtidssjukskrivna, vilket SCB:s statistik inte gör.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.