För elever

Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan görs ENDAST via inlogg i Skola24. Skolan använder ett webbaserat system där frånvaroanmälan för elever görs via inloggning av vårdnadshavare. Ett aktiveringsmejl har skickats hem till den mejl som vårdnadshavare skrev på blanketten vid skolstart.

Om det krånglar, mejlar VH till elevens studiecoach som hjälper.

Ledighetsansökan

Om du vill ansöka om ledighet under pågående läsår tar du en blankett i entrén, fyller i och lämnar till din PH. Viktigt att komma ihåg är att lämna in denna med god framförhållning. Om det är mer än 2 dagar ska rektor godkänna för att ansökan ska beviljas. Här hittar du blanketten.

Matsedel

Vår skolmat lagas av GoSkolmat som har sitt kök beläget i samma byggnad som skolan. Matsedel publiceras på deras hemsida.

Hos oss ska du känna dig trygg

Elevhälsoteamet (EHT) träffas en gång i veckan och har till uppgift att arbeta för att öka trivseln på skolan. Gruppen arbetar förebyggande och hanterar konflikter samt är ett stöd för dig som elev. I gruppen finns rektor Eva, bitr rektor Anna, kurator Kerstin, skolsköterska Eva och specialpedagog Irene. Här finner du deras kontaktuppgifter.

Så här arbetar vi mot kränkningar, trakasserier och diskrimineringar:

1. Vid misstanke om att en elev blir utsatt av någon form av kränkning, trakasseri eller diskriminering ska en anmälan göras av elev, vårdnadshavare eller personal (blankett finns vid receptionen).

2. Anmälan följs omgående upp av EHT genom att först samtala med utsatt elev. Samtalet ska utgå från elevens behov och eleven är delaktig i diskussionen kring vilka åtgärder som ska vidtas och hur uppföljning ska ske.

3. Uppföljning sker inom två veckor från det första samtalet.

Du kan läsa mer om hur vi arbetar aktivt för att skapa en trivsam och trygg skola i PDFen "Plan mot diskriminering och kränkande behandling".

Stipendier att söka för elever

Lite extrapengar är alltid välkommet. Som student finns en uppsjö av olika stipendier att söka. Kurator Kerstin är ansvarig för alla stipendier. Prata med henne om du vill veta mer och få koll på när nästa stipendie är möjligt att söka.

Studie- och yrkesvägledning

Vår studie- och yrkesvägledare heter Sabrin Abou Eloula. Om du vill boka en tid med henne skriver du upp dig på listorna utanför SYV's rum. Du kan också mejla. Sabrin finns tillgänglig i skolan på fredagar kl. 8-16.

Bra internetsidor att leta utbildningar och yrken på

Sök, hitta och jämför utbildningar.

Tidigare antagningsstatistik på högskole- och universitetsutbildningar:

www.studera.nu
Intagningspoäng till högskolan.

www.antagning.se
Här gör du ditt val till högskola och universitet

www.amv.se
Gå in på fliken "för arbetssökande", välj fliken "yrke och framtid". I vänstermarginalen finns intressetest för dig som inte har en aning om vad du vill.

På yrken A-Ö kan du få information om olika vad olika yrken sysslar med, vilka löner yrken har samt framtidsutsikter och utbildning.
På denna sida kan du också hitta lediga jobb att sök samt tips på hur du skriver jobbansökan och CV.

www.allastudier.se
Under fliken "studiefakta" kan du få mycket bra information om bl a utlandsstudier.

www.folkhogskola.nu
Här kan du läsa om alla folkhögskolors utbildningar runt om i Sverige. Du gör ansökan direkt till respektive skola. Du kan läsa in gymnasie-kompetens, läsa en kurs för ditt intresses skull eller utbilda dig till vissa yrken.

www.csn.se
Allt om hur du ansöker om studiebidrag och studielån för studier på universitet, högskola, yrkeshögskola, folkhögskola och komvux.