MENY
Välj Skola

Öppet hus

Prova-på-dag

Nya datum kommer inom kort.

Anmälan sker via studie-och yrkesvägledare på din skola.

Så här går det till på Öppet hus

På våra Öppna hus har du den bästa möjligheten att själv bilda dig en uppfattning om Kunskaps­gymnasiet. Det sjuder av aktiviteter och våra elever och lärare är på plats för att visa dig runt och svara på frågor.

Skolans rektor presenterar verksamheten och förklarar hur vi arbetar på skolan. Varje program har en egen presentation där både elever och lärare berättar hur utbildningen är upplagd och vad som händer under dina tre studieår. Självklart finns representanter från olika elevföreningar på skolan för att berätta om sina aktiviteter. Det finns gott om tid för att gå runt och bekanta dig med skolan. I matsalen kan du slå dig ned för att samla intryck, ta en fika eller prata med någon av oss.

Vi genomför två presentations­pass under ett öppet hus och det första brukar börja ca 15 minuter efter start.

I omvalet har de öppna husen olika teman, föreläsningar eller elev­presentationer. Mer information finns i god tid på hemsidan.

Du vet väl att du är välkommen att testa att vara elev hos oss för en dag? Kontakta respektive skola så berättar vi hur du gör!

Att tänka på:

1. Skolan är öppen för just dig så var inte rädd att fråga, testa och se dig omkring ordentligt!

2. Skriv upp frågor i förväg så blir det enklare att komma ihåg allt du vill veta.

3. Ta med dig en kompis eller dina föräldrar. Det är alltid bra att få fler synpunkter och kunna jämföra intryck.

4. Lämna dina kontakt­uppgifter så hör vi av oss och bjuder in dig till våra VIP-kvällar eller annat kul som händer på skolan!

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.