MENY
Välj Skola

Kunskapsgymnasiet

Ta steget mot att leda dig själv

På Kunskapsgymnasiet får du breda ämneskunskaper och en bra förberedelse för högre studier. Genom vår studiecoachning och fokus på kunskap och förmågor kommer du att ta steget mot att bli din egen ledare.

Fylld av kunskap och laddad med förmågor

När du lämnar Kunskapsgymnasiet kommer du att vara fylld av kunskap och laddad med förmågor som hjälper dig att leda dig själv och andra. Våra studenter vittnar ofta om att de har haft stor nytta av den personliga utbildningen och den nära kontakten med sin studiecoach. De har lärt sig hur de ska planera en uppgift och genomföra den framgångsrikt och har den självdisciplin som behövs för att starta i tid och komma i mål.

Läs mer om vår utbildning

Ledarskap är att visa handlingskraft och genomföra något man tänkt ut

Morgan går sitt andra år på Kunskapsgymnasiet i Norrköping

"Hos oss kommer du att få djupa ämneskunskaper, lära dig att använda tiden smart, utveckla ett eget driv och ha förmågan att arbeta målinriktat."


Samarbeten ger möjligheter


Det är viktigt att få en utbildning med koppling till världen utanför skolan. Därför samarbetar vi med företag, organisationer och skolor i Sverige och utomlands. Exempel på samarbeten som du, beroende av program, kan delta i är:

- Business Challenge, där du tävlar om den bästa företagsidén med elever från alla Kunskapsgymnasier.
- Global Buddies och Business Buddies, som är projekt tillsammans med våra systerskolor utomlands.

 • Två lärare fick 50 000 kronor var i kompetensutveckling

  Helena Åström på Kunskapsgymnasiet Malmö och Jenny Ljung på Kunskapsskolan Uppsala Norra får sina elever att vilja lyckas och uppskattas av kollegorna. För sina insatser har de nu tilldelats 50 000 kronor var i kompetensutveckling genom det nyinstiftade lärarpriset årets Bindekrans.

  Läs mer
 • Elin: ”Jag drömmer om att bli ingenjör”

  Elin ville plugga något brett på gymnasiet. Valet föll på det naturvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet Norrköping. – Jag har alltid varit intresserad av matte och naturämnena. De förklarar varför livet fungerar som det gör, säger hon.

  Läs mer
 • Cornelia: "I want it all"

  Cornelia vill flytta utomlands eller åtminstone ha ett jobb med mycket resor i framtiden och så vill hon arbeta med människor. Hon går sista året på teknikprogrammet på Internationella Kunskapsgymnasiet, här berättar hon om sitt gymnasieval.

  Läs mer
 • Nelly: ”Jag vill bygga mitt eget hus”

  Nelly har alltid drömt om att bli arkitekt. Hon går i ettan teknikprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Uppsala. – Jag vill designa mitt eget hus, säger hon.

  Läs mer
 • Antonio: ”Sportjournalist är nummer ett”

  Antonio drömmer om att bli sportjournalist. Han pluggar tredje året på samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Göteborg. – Det är sjukt intressant och man lär sig alltid något nytt.

  Läs mer
Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.