MENY
Välj Skola

Våra framtidsförmågor

Under dina studieår på Kunskapsgymnasiet utvecklar du kontinuerligt sex olika framtidsförmågor.

En oförutsägbar framtid kräver mer än ämneskunskaper

Världen förändras i allt snabbare takt. Det betyder att förutsättningarna för hur du ska studera och arbeta hela tiden ändras.

Förutom gedigna ämneskunskaper tror vi att du behöver utveckla sex framtidsförmågor för att tryggt kunna forma din framtid och förverkliga dina drömmar.

Arbetet med våra framtidsförmågor kommer vi på Kunskapsgymnasiet att föra in undervisningen allt eftersom under läsåret 2017/2018.

Varje dag kommer vi hjälpa dig att träna och utveckla de förmågorna i din vanliga undervisning.

Du kommer att bli bra på att veta hur du lär dig saker, att samarbeta, vara handlingskraftig och innovativ. Du kommer att agera globalt och leva digitalt och på ett naturligt sätt vara med driva och utvecklingen framåt.

Lär dig mer om våra framtidsförmågor:

Vi höjer den pedagogiska kvaliteten

På Kunskapsgymnasiet får rektorerna mer utrymme att ägna sig åt pedagogiska frågor därför att administrationen till stor del är samordnad. Rektorerna hos oss behöver inte uppfinna hjulet själva varje gång. Vi vill hellre att de lägger kraften på att höja den pedagogiska kvaliteten och hålla nära kontakt med elever och föräldrar.

Stina Myringer, Pedagogik- och utvecklingschef

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.