På Kunskapsgymnasiets fyra våningar pågår det ständigt en mängd aktiviteter. Lektioner och seminarier blandas med workshops eller personliga möten mellan lärare och elever. Det är så det ska vara på en skola, tycker vi! Individuella lösningar för att alla är olika och lär på olika sätt.
Efter tolv år i Göteborg är Kunskapsgymnasiet en väletablerad skola med höga ambitioner. En plats där varje elev har möjlighet att påverka sina studier. Miljön är mångkulturell där elever från skilda bakgrunder förenas. Vänskap, projektarbeten och gemensamma idéer skapar nya traditioner och möjligheter över alla gränser.
Vi erbjuder fyra högskoleförberedande program:
Teknikprogrammet startade för tre år sedan i ett samarbete med Bygg- och fastighetsutvecklingsföretaget NCC. Som teknikelev kommer du på nära håll att uppleva hur olika byggprojekt utvecklas. Du kommer att ha regelbunden kontakt med NCC och i årskurs tre gör du en studieresa till ett land där NCC är verksamt.
Studerar du på Ekonomiprogrammet får du en bred utbildning inom ekonomi och juridik. En spännande utmaning blir att starta ett företag inom ramen för Ung Företagsamhet och möta elever från andra Kunskapsgymnasier i tävlingen Business Challenge.
Väljer du Natur- eller Samhällsvetenskapsprogrammen märker du också våra samarbeten med näringslivet och högskolan. På utbildningen blandas spännande gästföreläsare med studiebesök.
Oavsett vilket program du väljer att gå så kommer vi att göra vårt yttersta för att du ska trivas. Fullmatad med kunskap och med utvecklade förmågor kommer du att vara redo för en framtid som vi ännu inte vet så mycket om.
Vi har alla olika egenskaper och sätt att utvecklas. På Kunskapsgymnasiet fokuserar vi på just dig. Vi tror nämligen att kombinationen av gedigna kunskaper och individuella förmågor kommer att vara avgörande för att lyckas i framtiden.
Hos oss får du inte bara allt som ingår i gymnasieskolans läroplan utan även möjlighet att arbeta med din personliga utveckling. Det kan betyda att träna på att tala inför publik, att lära dig planera dina studier och att ligga steget före.
Det är också viktigt att följa med i den tekniska utvecklingen och få en utbildning med koppling till världen utanför skolan.
Därför samarbetar vi med flera företag och organisationer i olika projekt under din gymnasietid. Den allt mer globaliserade världen innebär många möjligheter, men ställer också krav på att kunna arbeta över gränser och mellan kulturer. Det får du möjlighet att prova genom kontakter med våra systerskolor utomlands.
Enligt 4 kap 8 § i Skollagen ska det finnas skriftliga rutiner för att ta emot och utreda klagomål mot utbildningen vid skolan.
Läs mer om Kunskapsgymnasiets rutiner här.
Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?
Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.
Vad erbjuder Kunskapsgymnasiet mig?
Läs mer om vår pedagogiska modell här!
Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.
De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.
Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.