MENY
Välj Skola

Internationell profil

Vi erbjuder en internationell profil


På Internationella Kunskapsgymnasiet får du en personligt utformad utbildning med en internationell profil. Skolan ligger nära Liljeholmens centrum med goda kommunikationer som buss, tunnelbana och tvärbana.

Du märker genast den internationella stämningen när du kommer hit. Det talas engelska både på och utanför skolans lärarledda forum. Några lärare har engelska som sitt modersmål och deras bakgrund och erfarenheter sätter sin prägel på skolan. Som elev kommer du att märka att du snabbt lär dig behärska språket då en viss del av undervisningen sker på engelska. Hos oss når du en hög akademisk nivå i både svenska och engelska.

Internationella Kunskapsgymnasiet erbjuder fördjupade studier i språk. Du läser Engelska i tre år oavsett vilket program eller vilken inriktning som du väljer. Du kan läsa i normal takt, Engelska 5, 6 och 7 under tre år eller i snabbare takt, sk Fast track. Då läser du Engelska 5 och 6 i år 1 och Engelska 7 i år 2 och Språk specialisering/Engelska i år 3. Du blir då väl förberedd för studier på universitet i Sverige och utomlands. Vi erbjuder även Cambridge Certificate in Advanced English/CAE och/eller Cambridge Certificate in Proficiency /CPE. Våra engelsklärare är native speakers.

Efter slutförd examen hos oss är du väl förberedd för att studera vidare eller arbeta utomlands.

Både svenska och engelska är arbetsspråk på skolan.  På Internationella Kunskapsgymnasiet blir du förberedd för studier i Sverige och utomlands.

Läs en del av din utbildning på engelska

Engelska genomsyrar verksamheten på skolan. Du kan läsa de högsta kurserna i Engelska på samtliga program. En del av dina kurser kommer att vara på engelska ledda av lärare från engelskspråkiga länder.

Möjlighet till breddade och/eller fördjupade språkstudier

Hos oss kan du genom engelskans högre kurser förbereda dig och sedan tentera och få ett Cambridge Certificate in Advanced English/CAE. Denna examen fungerar som ett kvitto internationellt på din faktiska kunskap i Engelska och är ett viktigt dokument om du vill studera eller arbeta i engelskspråkiga länder. Som Moderna språk erbjuder vi Spanska , Franska eller Tyska. De elever som uppnår steg 5 erbjuds en kostnadsfri språkresa.

Vi erbjuder även kursen Språk specialisering/Engelska 100 poäng.

Kursen ges i årskurs tre för de elever som läser Engelska 5 och 6 i år ett och Engelska 7 i år två. Kursen ger eleverna möjlighet att ytterligare utveckla sin språkliga säkerhet och kreativitet i Engelska.

Internationell fördjupning

Oavsett vilket program du läser på Internationella Kunskapsgymnsiet så erbjuder vi Internationell fördjupning. Fördjupningen består av Engelska 7, Språk specialisering (Engelska), Internationella relationer, Internationell ekonomi eller Moderna språk. Samtliga kurser inom fördjupningen är 100 poängskurser. Inom ramen för fördjupningen blir du förberedd för att studera eller arbeta internationellt. Kurserna fokusera bl a på språk, kulturer och uppförandekoder mellan människor och länder.

Den internationella profilen på Internationella Kunskapsgymnasiet består av flera delar

- Möjlighet att välja Internationell fördjupning på alla fyra programmen (Fördjupningen består av kurserna Internationella relationer, Internationell ekonomi, Moderna språk).

- Arbetsspråken på skolan är svenska och engelska.

- Infödda engelsklärare som undervisar alla engelskkurser.

- Obligatorisk engelska under tre år.

- Möjlighet att läsa Fast Track i Engelska och på det sättet nå den högsta språkkursen i Engelska,  Språkspecialisering/Engelska.

- FN-rollspelet Model UN för samtliga elever  i åk 2.

- Internationella sessioner av Model UN i åk 2 och 3.

- Möjlighet att delta i skolans internationella grupp The International Group.

- Skolan firar årligen The International Day.

- Undervisning i språkgrupper i Moderna språk med garanterat Steg 5 samt fler undervisningstimmar.

- Resa till målspråkslandet i Moderna språk i Steg 5.

- Utbyteselever och lärarstudenter från EU på skolan.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.