MENY
Välj Skola

Humanistiska programmet

Tycker du om språk eller vill du arbeta inom FN eller någon annan internationell organisation? Då kommer du att trivas på humanistiska programmet. Vi erbjuder programmet med inriktningen språk med en möjlighet att kombinera det med en internationell fördjupningskurs som innefattar internationell ekonomi och internationella relationer. Inom humaniora studeras

människan i samtiden och genom historien utifrån kulturella och språkliga perspektiv, lokalt, nationellt och internationellt. Du kommer bland annat att läsa kultur och kulturarv, litteratur, historia och loso . På utbildningen utvecklar du din språkliga förmåga i svenska, engelska och i de övriga språk som du valt att studera.

Efter tre år på humanistiska programmet har du många valmöjligheter inför dina fortsatta studier. Yrken som du kan inrikta dig mot är bland annat advokat, diplomat, tolk, översättare eller lärare.

Länk: Skolverkets hemsida om

ELEVENS RÖST

“Jag är otroligt nöjd över att jag valde att gå på Kunskaps­gymnasiet. Det fick mig att tycka att plugga faktiskt kan vara roligt!”

Christian, f.d. elev på Kunskapsgymnasiet

Årskurs 1

Under ditt första år kommer du att läsa ett nytt språk samtidigt som du fortsätter med de språk som du studerade i grundskolan. Du läser även kursen Människans språk som ger dig kunskap om olika språk som talas eller talades i världen.

Årskurs 2

Nu fördjupar du dina språkstudier och får bland annat göra studiebesök på de olika språkinstitut i Stockholm som vi samarbetar med. Du kommer också delta i FN-rollspelet Model UN tillsammans med våra andra tvåor, med möjlighet att få resa till en internationell session.

Årskurs 3

Med inriktningen språk läser du nu latin, vilket är grunden till flera av de språk som talas idag. Du gör ditt gymnasiearbete som förbereder dig för kommande högskolestudier. På Internationella Kunskapsgymnasiet har du även möjlighet att läsa en internationell fördjupning och att delta i FN-rollspelet Model UN, i Kina.

Humanistiska språk

Visa programplan som pdf.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.