Teknik­programmet

På teknikprogrammet får du ta del av Kunskapsgymnasiets studiesätt och gör studiebesök på olika byggprojekt. Du får också

lära dig att använda ett avancerat CAD-program. Viktiga ämnen på programmet är teknik, matematik, fysik, engelska och svenska. Yrken du kan inrikta dig mot efter

utbildningen är teknikutvecklare, platschef och ingenjör.

Länk: Skolverkets hemsida om
Teknikprogrammet

ELEVENS RÖST

“Jag blev drivande och strukturerad på Kunskaps­gymnasiet. Det har jag stor nytta av nu som företagare”

Josefine, f.d. elev på Kunskapsgymnasiet

Årskurs 1

Teknikutvecklingsprocessen står i fokus under ditt första år. Du får lära dig hur ett tekniskt projekt ser ut från idé till färdig produkt.

Årskurs 2

Nu startar din programinriktning. Du kommer att arbeta med arkitektur, hållbart samhällsbyggande och miljö. Du gör studiebesök hos aktörer i byggprocessen som t.ex. forskare, stadsplanerare och arkitekter. Med hjälp av avancerade CAD-program ritar du egna hus.

Årskurs 3

Du kommer att studera byggprocessen, från planering och konstruktion till ledarskap och organisation. Nu infaller dina individuella kursval.

Årskurs 4

Under ditt fjärde år fördjupar du dina kunskaper i teknik ytterligare och gör en längre praktik hos ett byggföretag. Dina kunskaper kommer att vara eftertraktade och när du är klar med ditt fjärde år kan du börja arbeta hos byggföretag.

Teknik - samhällsbyggande och miljö

Teknik - informationsteknik och media