MENY
Välj Skola

VÅRA LÄRARE

Våra lärare brinner för att alla elever ska hitta motivationen och sin egen vilja att lära.

Kunskapsgymnasiets lärare

På våra skolor är lärarna närvarande bland eleverna hela dagen. Eftersom mycket av förberedelsearbetet görs gemensamt och finns på Kunskapsporten finns det mer tid för lärarna att vara bland och arbeta med eleverna.

En vuxen finns alltid till hands om du behöver hjälp med skolarbetet eller för en liten pratstund. Förutom att det ökar kvaliteten på utbildningen så ger det också en bra stämning. Lärarrollen på Kunskapsgymnasiet består av tre delar; studiecoach, ämneslärare och allmänhandledare.

Studiecoach

Studiecoachning innebär att en lärare coachar dig i din sociala, personliga och kunskapsmässiga utveckling. Du får med din studiecoach hjälp att hitta strategier för att nå dina mål.

Ämneslärare

Ämneslärare är en lärare som tillsammans med andra lärare ansvarar för planering och genomförande av workshops, seminarier, föreläsningar och andra aktiviteter i olika kurser.

Allmänhandledare

Alla lärare fungerar som stöd för samtliga elever på skolan med målsättning att förmedla kunskap, hjälpa till med studieteknik och vara förebilder för eleverna.

Förstelärare

Kunskapsskolan har närmare 100 förstelärare. Förstelärar­reformen, som har införts av regeringen på nationell bas, är ett karriärsteg för lärare som visat sig vara särskilt yrkesskickliga.

"Vi har valt att ha en noggrann rekryteringsprocess för att säkra att vi dels väljer rätt för Kunskapsskolans behov och högt ställda krav, men också för att den som får en förstelärartjänst hos oss ska vara jämförbar med en förstelärare hos en annan huvudman."

Stina Myringer-Karlsson, Pedagogik- och utvecklingschef i Kunskapsskolan.

Meriterade lärare

Meriteringsprogrammet Arete är en strukturerad och oberoende metod som gör att yrkesskickliga lärare identifieras. I Sverige har det tidigare inte funnits något meriteringssystem för lärare. 2009 initierade Skolporten, Kunskapsskolan, Nacka kommun och Stockholms stad ett arbete med att utveckla ett system där lärare skulle kunna få ett från arbetsgivaren fristående bevis för sin yrkesskicklighet.

"Skickliga lärare är den allra viktigaste faktorn för elevernas kunskapsutveckling. Nu har vi ett verktyg för att säkra att våra elever verkligen har de allra mest yrkesskickliga lärarna."

Stina Myringer-Karlsson, Pedagogik- och utvecklingschef Kunskapsskolan.

Meriteringsprogrammet har vuxit fram i samarbete mellan huvudmännen och sedan uppstarten har även Åstorp, Landskrona och Polhemskolan i Lund anslutit sig.

Arete Meritering är det företag som administrerar och driver arbetet med meriteringsprogrammet.
I maj 2013 tog de första Aretemeriterade lärarna emot meriteringsbevis av Peter Englund, Svenska Akademins tidigare ständige sekreterare.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte söka ett program direkt på sidan?

Ansökan ska alltid gå till antagningsenheten på utbildningsförvaltningen i din hemkommun. I några kommuner söker man gymnasium på nätet och i andra på en blankett.

Mer information

Kunskapsskolan i Sverige driver gymnasier, grundskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsgymnasiet, Kunskapsskolan och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 12 000 elever i de 7 gymnasieskolorna och 29 grundskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Kunskapsskolan

Om företaget

Våra grundskolor

Jobba hos oss

Kunskapsskolans personuppgiftsbehandling

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.