Gå till innehåll

Cornelia går sista året på teknikprogrammet på Internationella Kunskapsgymnasiet.

Cornelia om framtiden: "I want it all"

Corlenlia går sista året på teknikprogrammet på Internationella Kunskapsgymnasiet. I framtiden vill hon flytta utomlands eller åtminstone ha ett jobb med mycket resor. Och så vill hon arbeta med människor.
Här berättar Cornelia om sitt gymnasieval.

Varför valde du ditt program?

– Jag valde till en början teknik för att det är en väldigt bred linje, mycket matematik, högskoleförberedande och framförallt väldigt roliga ämnen. När man läser teknik och speciellt på vår skola så finns det många val att göra som leder till en ännu bredare utbildningsmöjlighet senare, säger Cornelia.

Hon berättar att hon tyckte att teknik verkade lagom utmanade och unikt

– Jag visste att jag ville fortsätta studera efter gymnasiet på högskola, och då ville jag gärna ha en krävande linje för att redan nu lära mig hur det är att prioritera och skapa rutiner.

Vad är det bästa med att plugga det du gör?

– Det är ett program som har många olika aspekter, till exempel skiljer sig matematik- och fysikdelen väldigt mycket från de tekniska ämnena som jag läser. Bland annat arkitektur, som är jätteintressant, men mest handlar om funktionalitet och estetik. Blandningen får mig att orka plugga allt, samt att inte tappa någon del, till exempel matten, svenskan eller samhällsämnena.

Vad drömmer du om?

– Just nu söker jag in till högskolautbildning inom civilekonomi med internationell inriktning, jag vill jobba med människor, vara högt uppsatt och ha en familj. Jag vill flytta utomlands eller åtminstone ha ett jobb med mycket resor. I want it all. Och med utbildningen och inriktningarna på Internationella Kunskapsgymnasiet så är det möjligt.