Gå till innehåll

”Jag är van att planera skolarbetet så att jag hinner med det jag ska”, säger Rebecca.

”Jag känner mig förberedd inför universitetet”

I våras tog Rebecca studenten från naturprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen. Här berättar hon om hur var att gå på skolan.
- Man har en personlig kontakt med lärarna och lär sig att ta eget ansvar. Det är bra när man ska plugga vidare, säger hon.

Att välja gymnasieskola var inte svårt för Rebecca. Hon visste tidigt att det var till Kunskapsgymnasiet hon ville.

- Jag gick på Kunskapsskolan Spånga till och med nian och var väldigt förtjust i upplägget där, så det fanns inte mycket att fundera på, säger hon.

Att välja Kunskapsgymnasiet Globen visade sig vara helt rätt för Rebecca. Fram till juni och studenten 2019 pluggade hon på skolans naturprogram.

- Precis som på Kunskapsskolan har eleverna personliga handledningssamtal flera gånger i månaden. Fast på gymnasiet kallas det för studiecoachning. Det var skönt att ha en stående tid, där jag och min lärare gick igenom hur jag låg till med skolarbetet och vad jag skulle fokusera på för att nå mina mål. Man visste att det fanns någon som lyssnade och slapp söka upp lärarna själv, säger Rebecca.

Gjorde lektionerna roligare

Hon menar att studiecoachningen dessutom gjorde lektionerna roligare.

- Eftersom vi pratade så ofta med våra lärare kom vi nära varandra och hade en avslappnad relation. På det sättet blev lektionerna något annat än att bara sitta tysta och lyssna på när någon vuxen föreläste, säger hon.

Rebecca berättar att ett av hennes favoritämnen var engelska.

- Vi hade en jättebra engelsklärare, som lät oss jobba med en massa intressanta projekt, där vi diskuterade viktiga samhällsfrågor. Det gjorde engelsklektionerna till något mer än att bara plugga ett språk, säger hon.

Men Rebecca tyckte även mycket om kemilektionerna.

- Jag är fascinerad av hur saker fungerar, så det var nog därför jag gillade det.

”Van att planera min tid”

I framtiden vill hon studera bioteknik på KTH.

- På Kunskapsgymnasiet lär man sig att ta ansvar för sina studier. Jag är van att planera min tid och lägga upp skolarbetet så att jag hinner med det jag ska. Det gör att jag känner mig förberedd inför universitetet. Men först blir det en språkresa till Nya Zeeland och för att lära mig mer engelska, säger Rebecca.

Läs mer om vilka program som finns på Kunskapsgymnasiet.