Gå till innehåll

Saron går samhällsvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet Göteborg.

“Det bästa är att jag kan bli vad jag vill och ändra bana om jag ångrar mig”

Hennes favoritämnen är engelska och matematik, hon drömmer om att bli psykolog och tycker att stödet från lärarna är genuint. Möt Saron som går samhällsvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet.

Hon tycker att det bästa med Kunskapsgymnasiet är att det är en mindre skola, att man lätt får hjälp och att det finns studieforum.

– På studieforum kan du få hjälp om du har problem inom ett ämne eller om det är något i en kurs som du inte förstår. Du kan även gå dit för att sitta och plugga ikapp om du ligger efter i något. En annan sak som är bra är att den studiecoach du får verkligen kommer att hjälpa dig, säger Saron.

I framtiden vill hon plugga vidare.
– Jag har alltid velat hjälpa människor så därför vill jag antingen bli psykolog eller kurator och arbeta på ett sjukhus. Allra helst vill jag jobba med barn, säger Saron och fortsätter:

– Eftersom jag redan visste vad jag ville bli, så var samhällsprogrammet perfekt för mig. Men om jag skulle ångra mig i framtiden så är det också smart att gå det här programmet. Det bästa är att samhäll ger mig stora men även många möjligheter. Och om jag ångrar mig kan jag plugga vidare till något annat.

Saron tycker att relationen med lärarna på Kunskapsgymnasiet är väldigt bra.

– Vi pratar mycket, även under rasterna. Lärarna finns där om jag behöver hjälp och råd. Jag är tacksam för mina lärare och jag älskar min studiecoach.

Hennes favoritämnen är engelska och matematik.

– Jag älskar engelska eftersom det är roligt men också för att det är ett språk som nästan alla människor förstår och som gör det lättare att kommunicera med andra. Matte älskar jag eftersom att det är roligt. Man skulle kunna säga att jag och matte bara förstår varandra.

Hur tror du att du kommer ha nytta av den ledarskapsinriktning som alla läser på Kunskapsgymnasiet?

–Jag tror att det kommer hjälpa mig i framtiden och även forma mig som person. I början tyckte jag det kändes onödigt, men nu ser jag väldigt många fördelar, säger Saron.

Funderar du på vad du ska välja? Läs mer om gymnasievalet här.