“Relationen mellan elever är stark oavsett vilken klass eller årskurs man går i”

Han tycker biologi och kroppens anatomi är något av det mest intressanta man kan läsa om och uppskattar gemenskapen på skolan. Möt Ahmad som går naturvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet Malmö.

Ahmad går på Kunskapsgymnasiet Malmö och tycker att en av de bästa sakerna med skolan är att den är ganska liten.
– Lärarna lägger sitt fokus på oss och ser till att alla förstår. Gemenskapen mellan eleverna och lärarna är bra men också mellan eleverna själva. Jag känner att kontakten och relationen mellan eleverna är stark oavsett vilken klass eller årskurs man går i.

Vad Ahmad tänker att han vill göra efter gymnasiet kan variera från dag till dag.
– Jag var ganska säker på mitt gymnasieval. Fastän jag inte visste vad jag skulle plugga till efter gymnasiet så visste jag att natur var det program jag skulle välja. Anledningen till varför jag valde natur var för att mina starka sidor i skolan är de naturvetenskapliga ämnena. Jag fokuserar på mina betyg just nu och tänker att jag kan ta beslut om framtiden den dag då jag verkligen måste välja väg, säger Ahmad.

Ämnet han brinner för mest är biologi.
– Jag tycker att det är så intressant, allt ifrån kroppens anatomi till hur en mask kan påverka ett helt ekosystem. Det bästa med det jag pluggar är att ämnena går in i varandra, så lär jag mig något i matte kommer jag antagligen ha nytta av det i fysiken och så vidare. Det gör att olika ämnesområden “sätter sig” mycket bättre.

Vad tycker du är speciellt med Kunskapsgymnasiet?
– Något Kunskapsgymnasiet har som jag inte tror andra skolor har är studiecoaching. Det innebär att man sitter och diskuterar sina studier och hur man ska komma vidare med sin studiecoach.

Funderar du på vad du ska välja för program? Läs mer om gymnasievalet här.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.