Gå till innehåll

Mathilda, Kunskapsgymnasiet Uppsala

Mathilda: ”Jag har aldrig haft så bra lärare som brinner för det de gör”

Hon pluggar samhällsvetenskapsprogrammet med beteendeinriktning, tycker det bästa med skolan är lärarna och gillar att få en förståelse för hur människor tänker och fungerar.
- Man lär sig att analysera saker och situationer, vilket är intressant, säger Mathilda, som går på Kunskapsgymnasiet Uppsala.

När Mathilda skulle välja gymnasium visste hon inte vad hon ville göra efter studenten. Därför kändes samhällsvetenskapsprogrammet med beteendeinriktning som ett bra val.

- Jag ville plugga något brett och så tyckte jag att inriktningen beteende lät intressant. Alla ämnen kan vara roliga beroende på vad man gör för tillfället. Personligen gillar att prata, så muntligt i engelska och svenska tycker jag är väldigt kul, men även att ha muntliga seminarium i andra ämnen, säger Mathilda.

Det hon gillar mest

På frågan om vad hon gillar mest med skolan svarar hon lärarna.

- De lyssnar. De verkar genuint tycka om sitt jobb och vill hjälpa till. Kontakten med eleverna och lärarna är väldigt bra. Jag har aldrig haft så bra lärare som brinner för det de gör. Det känns som att de alltid strävar efter att bli bättre, säger Mathilda.

Nöjd med mitt val

Hon nämner även den egna klassen som något positivt med gymnasiet.

- Kontakten med eleverna i min klass är helt okej, det är den bästa klassen jag någonsin har haft. Jag antar att det beror litegrann på att vi går i gymnasiet nu och har mognat en aning. Jag vet att många har vänner och umgås med andra elever från andra klasser vilket är roligt.

Vad är speciellt med att gå på Kunskapsgymnasiet?
- Jag vet inte riktigt eftersom att jag bara gått på en gymnasieskola. Det enda jag vet är att jag är väldigt nöjd med mitt val, säger Mathilda.

Läs mer om Kunskapsgymnasiets olika program här.