Gå till innehåll

Anna, Kunskapsgymnasiet Globen

Anna: ”Jag vet att jag kommer kunna jobba med det jag vill”

Hon vill bli sjuksköterska, tycker det bästa med skolan är lärarna och berättar att eleverna får jobba mycket med relationerna till varandra redan i ettan.
- Det gör att du snabbt känner dig bekväm i grupparbeten och andra aktiviteter, säger Anna, som pluggar på vård- och omsorgsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen.

Redan i åttan åkte Anna och några kompisar till gymnasiemässan. Då visste hon, till skillnad från sina vänner, inte alls vad hon var intresserad av plugga på gymnasiet.

- Men så såg jag vård- och omsorgsprogrammet och eftersom jag vill jobba med människor och hjälpa andra, kände jag att det passade mig, säger hon.

”Riktigt bra lärare”

De ämnen Anna verkligen brinner för är de som är kopplade till hennes program.

- Etik och människans livsvillkor, specialpedagogik och medicin tycker jag särskilt mycket om. Lektionerna är roliga och jag har riktigt bra lärare, säger hon.

När Anna får frågan om vad hon tycker om med skolan lyfter hon just det - lärarna.

- De vill alltid ditt bästa och försöker hjälpa dig på alla sätt de kan med målen i olika kurser. De lägger ner tid på dig så att du vet hur du ska göra med dina studier. Bland annat har alla inplanerad tid med en studiecoach, säger Anna.

”Kommer hjälpa mig i framtiden”

Hon berättar att hon efter gymnasiet vill plugga vidare till sjuksköterska.

- Jag lutar åt att vilja jobba inom akutsjukvård.

Vad är det bästa med att plugga det du gör?

- Det är nog att jag vet att allting kommer hjälpa mig i framtiden och att jag kommer kunna jobba inom det yrket jag vill, säger Anna.