Gå till innehåll

Carolina går ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet.

”Jag har en väldigt bra mattelärare”

Hon gillar matte, peppas av sin mattelärare och tycker om kurserna i internationell ekonomi.
Möt Carolina som pluggar ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet.
- Det bästa med skolan är att lärarna har ett starkt fokus på att alla elever ska lyckas, säger hon.

Carolina är intresserad av företagande; hur företag arbetar och hur man startar och driver eget. Detta och att hon kommer att få många möjligheter efter studenten gjorde att hon valde ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet.

- Jag kommer vilja plugga vidare på högskola eller universitet. Efter det hade det varit roligt att starta eget. Mitt program är brett och ger mig kunskaper som jag kan ha nytta av både på högskolan senare i arbetslivet, även om jag ändrar mig och vill jobba med något annat än ekonomi, säger hon.

De ämnen hon brinner för just nu är matte och internationell ekonomi.

- En faktor som gör att jag tycker det är extra roligt med matten är att jag har en väldigt bra mattelärare som peppar mig och får mig att vilja utvecklas ännu mer. Internationell ekonomi är en kurs som innehåller både samhällskunskap och ekonomi, vilket jag tycker är väldigt roligt. Man kombinerar mycket av sina tidigare kunskaper med de nya kunskaperna man får i kursen. Det gör det lättare och roligare att lära sig mer och vi har en väldigt bra lärare även här, säger Carolina.

”Fokuserar på allas individuella utveckling”

Det bästa med skolan tycker hon är just det - lärarna.

- De fokuserar på allas individuella utveckling för att vi ska lyckas så bra som möjligt och bryr sig lika mycket om vår hälsa som vår kunskapsutveckling. Sedan är det oftast väldigt lätt att prata med dem om man känner att man behöver hjälp i ett ämne eller om man bara behöver prata om något annat. Lärarna är väldigt synliga och rör sig runt på skolan, man ser dem och så frågar de ofta hur man mår och hur det går i skolan. De lyssnar alltid på vad man har att säga och det känns väldigt tryggt, säger Carolina.

Hur upplever du kontakten med eleverna i din klass och på skolorna i stort?
- Jag tycker den är bra. Skolan arbetar för att det ska vara bra kontakt mellan oss elever genom att vi exempelvis har vissa aktiviteter tillsammans med andra klasser.

Inplanerad tid med vår mentor

Vad tycker du är det bästa med skolan?
- Lärarna och att de har ett starkt fokus på alla elever och våra individuella utvecklingar för att vi ska lyckas så bra som möjligt.

Vad tycker du är speciellt med Kunskapsgymnasiet?
- En sak är just att skolan har individen i fokus och bryr sig om alla enskilda individers utveckling. Sedan har vi studiecoach-grupper och inplanerad tid för att får prata enskilt med vår mentor. Det är bra!

På alla Kunskapsgymnasiets program får eleverna även träna sig i ledarskap. Hur tror du att du kommer att ha nytta av de?
- På flera sätt. Jag lär mig att leda mig själv och andra, men också att leda möten, en grupp eller arbetsprojekt senare när jag börjar jobba, säger Carolina.

Här kan du läsa om om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.