Gå till innehåll

Isac, Kunskapsgymnasiet Göteborg.

Isac: ”Mitt gymnasieval känns som en säker väg”

Han tredje året på naturprogrammet, tycker det bästa med sin skolan är den gemenskap han fått med lärare och elever och funderar på att bli arkitekt eller kiropraktor.
- Jag kan plugga vidare till båda två. Därför är glad att jag valde natur, det är ett brett program och känns som en säker väg, säger Isac, som går på Kunskapsgymnasiet Göteborg.

När det var dags för Isac att göra sitt gymnasieval kände han sig osäker, men valde tillslut Kunskapsgymnasiet Göteborg och naturprogrammet med inriktning natur.

- Först var jag mer inne på teknik, men sedan blev det natur och det känns bra. Idag är mitt favoritämne fysik, säger han.

Att Isac föll för just Kunskapsgymnasiet hade bland annat med lokalerna att göra och de lite större lektionssalarna som kallas för arenor.

- De ser ut lite som biosalonger och det gillar jag, säger han.

”Man kommer lätt in i en gemenskap”

Nu är Isac inne på sitt tredje år på skolan och kan berätta hur det faktiskt är att gå där.

- Man kommer lätt in i en gemenskap, inte bara med dem i sin egen klass utan även med elever som läser andra kurser och program. Om jag sedan ska säga något om undervisningen beror den ju helt på hur lärarna är som personer, men även hur de strukturerar upp sina lektioner. Som tur är har jag fått jättebra lärare som verkligen gör sitt bästa för oss. De är pedagogiska och trevliga och kämpar på för just dig, i alla fall de lärare jag har, säger Isac.

På Kunskapsgymnasiet har alla elever en studiecoach (en lärare) som de träffar enskilt varje vecka för att få hjälp att gå igenom och planera sitt skolarbete. Det tycker Isac är bra.

- Det är roligt att ha någon som verkligen ger sin tid och styrka för att du ska klara de mål du sätter upp, säger han.

”De är där för att stötta dig”

På skolan finns även något som kallas studieforum, som är en form av läxhjälp, och som alla elever kan utnyttja.

- Det fungerar så att du under vissa tider kan få hjälp av lärare i alla ämnen. Även lärare som du inte har i dina kurser. De är där för att stötta dig, så att du klarar dina studier och mål, säger Isac.

Vad är det viktigaste för att trivas i skolan, tycker du?
- Att man hittar någon man känner sig bekväm och här har eleverna bra gemenskap, både med varandra och lärarna, säger Isac.

Läs mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.