Gå till innehåll

Jessica, Kunskapsgymnasiet Uppsala.

Ekonomieleven Jessica: ”Jag har blivit mer driven i mitt skolarbete”

- Lärarna är väldigt bra. De vet vad de pratar om och intresserar sig för eleverna.
Möt Jessica, som pluggar ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet Uppsala. Här berättar hon om hur det är på just hennes gymnasieskola.

Att ha bra lärare är viktigt för Jessica. Att just lärarna på Kunskapsgymnasiet verkade kompetenta och pedagogiska var därför anledningen till att Jessica valde just den av alla gymnasieskolor i Uppsala.

Idag läser hon ekonomiprogrammet, med juridikinriktning, vilket hon tycker är roligt.

- Just ekonomi och juridik är ämnen jag alltid har varit intresserad av och skulle kunna tänka mig att jobba med, säger hon.

”Lärarna intresserar sig för eleverna”

Därför tycker Jessica också att det bästa med programmet är att det är så intressant.

- Sedan är undervisningen väldigt bra. Lärarna vet vad de pratar om och intresserar sig för eleverna. Och det är viktigt, säger hon.

På Kunskapsgymnasiet har ju eleverna extra mycket kontakt med en lärare, sin studiecoach, som man träffar individuellt varannan vecka för att få hjälp att planera skolarbetet. Hur upplever du studiecoachingen?

- Det hjälper mig i mitt pluggande och jag tycker den är bra. Speciellt när man känner att man får en bra relation med läraren.

Ni har ju även studieforum, som fungerar som en slags läxhjälp, dit man kan gå och få stöd av lärare i de ämnen man behöver fokusera extra på just nu. Brukar du använda dig av det?
- Ja, när jag känner att jag ligger efter och behöver hjälp. Då är det väldigt bra att den möjligheten finns, säger Jessica.

”Jag blir mer driven i mitt skolarbete”

För henne är det viktigaste för att trivas i skolan att ha en trygg grupp omkring sig. Och det viktigaste i livet menar hon är att må bra både fysiskt och psykiskt.

Hur tycker du att du har utvecklats som person under din tid på Kunskapsgymnasiet?
- Jag skulle säga att jag blivit mer driven i mitt skolarbete. Jag vill alltid utveckla mig, säger Jessica.

Läs mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet här.