Gå till innehåll

Pamela, Kunskapsgymnasiet Västerås.

Ekonomieleven Pamela: ”Jag hade hört mycket bra om skolan”

Hon hade hört mycket bra om skolan, bland annat att lärarna stöttar eleverna för att de ska nå sina mål. Idag pluggar Pamela ekonomiprogrammet med inriktning juridik på Kunskapsgymnasiet Västerås.
- Jag ville gå ett högskoleförberedande program och har alltid varit intresserad av just de här ämnena, så det känns bra, säger hon.

Att göra sitt gymnasieval är inte alltid lätt. Därför frågar många sina vänner och bekanta om de skolor de fundera på att välja.

- Jag hade hört bra saker om Kunskapsgymnasiet. Att lärarna motiverar och stöttar eleverna för att de ska uppnå sina mål. Men också att det fanns en stark gemenskap mellan elever och lärare, säger Pamela.

När hon ska beskriva sin skola idag säger hon:
- Den är varken för liten eller för stor, utan har den perfekta storleken. Att skolan sedan ligger vid Centralen är en bonus, tycker jag. Det gör att jag lätt kan ta mig till skolan och hem, säger hon.

”Vi förbereds inför arbetslivet”

Det bästa med att plugga just ekonomiprogrammet tycker Pamela är att hon kan använda det hon lär sig ute i samhället.
- Vi får se samhället utifrån olika perspektiv. Dessutom är ekonomi ett brett program, där vi lär oss mycket om olika ämnen och förbereds inför arbetslivet, säger hon.

På Kunskapsgymnasiet har alla elever en studiecoach (lärare) som de träffar individuellt varannan vecka. Tillsammans går de igenom elevens skolarbete och hur hen ska plugga och planera för att nå sina mål.

- Det är bra. Genom studiecoachningen får jag hjälp att strukturera min tid och se vad jag behöver fokusera på just nu.

”Det underlättar för studierna”

Ni har ju något som kallas studieforum också. Kan du berätta hur det funkar?
- Studieforum är tider varje vecka när lärarna finns på skolan för dem som behöver hjälp i just deras ämnen. Det är väldigt användbart och underlättar studierna, så jag brukar använda mig av det.

Det bästa med Kunskapsgymnasiet tycker Pamela är gemenskapen på skolan - och lärarna. Att det hon hörde innan hon började faktiskt stämde.

- Vi som går här känner verkligen en gemenskap. Och lärarna är bra på att stötta oss elever. De är oerhört duktiga och ser till att vi följer med och förstår. Vi får feedback på vad vi kan förbättra för att uppnå det betyg vi strävar efter och så får vi beröm när vi har gjort något bra. Men lärarna ser även till att eleverna mår bra. De finns verkligen där som ett stöd.

Här kan du läsa mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.