Gå till innehåll

Björn, Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.

Teknikeleven Björn: ”Studiecoachen är ett stort stöd”

Han tycker att undervisningen är rolig och lärorik och den lugna stämningen gör det enkelt att fokusera.
– Vi läser många viktiga kurser som jag kommer att ha nytta av i framtida studier, säger Björn, som pluggar teknikprogrammet på Kunskapsgymnasiet.

När Björn, som är intresserad av arkitektur, energi och miljö, skulle göra sitt gymnasieval visste han precis vilket program han skulle välja - teknik med inriktningen samhällsbyggande och miljö.

– Programmet innehåller många intressanta och viktiga kurser som jag kommer att ha nytta av inför framtida studier, säger han.

Björn valde Kunskapsgymnasiet Liljeholmen, eftersom det ”verkade vara den bästa av de skolor som hade just den inriktningen”. Och han är nöjd med sitt skolval.

– Stämningen på skolan är lugn och trivsam. Det underlättar när du behöver koncentrera dig och fokusera på studierna, säger Björn.

Hur upplever du undervisningen?

– Den är rolig och väldigt lärorik och jag kommer att ha användning av det jag lär mig nu i framtiden. Men det är mycket att ta in, så det gäller att hålla igång och plugga i tid.

På Kunskapsgymnasiet har alla elever en egen studiecoach (en lärare), som de träffar individuellt varannan vecka. Under studiecoachsamtalen diskuterar de hur de ligger till med skolarbetet och får hjälp att planera och prioritera.

Hur är det att ha en studiecoach?

– Det är väldigt bra! Studiecoachen håller lite extra koll på dig och finns där om du behöver hjälp med något speciellt. Min studiecoach är ett väldigt stort stöd för mig, säger Björn.

Ni har ju också något som kallas för studieforum. Kan du berätta vad det är?

– Studieforum är lektionstid där du varje vecka själv väljer vilket ämne du vill arbeta med och får hjälp av den lärare du behöver. Det är väldigt bra, säger Björn.

Läs mer om hur det är att gå på Kunskapsgymansiet.