Gå till innehåll

Hamodi Jawad, ekonomielev på Kunskapsgymnasiet, är en av deltagarna i Idol 2021. Foto: Privat.

Hamodi från Kunskapsgymnasiet tävlar i Idol 2021

Till vardags pluggar han ekonomi på Kunskapsgymnasiet Göteborg.
Men under hösten har Hamodi Jawad blivit ett känt ansikte för många – som en av deltagarna i tv-programmet Idol.
Här berättar han om sin medverkan och sina framtidsdrömmar.

Hamodi Jawad, som läser ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Göteborg, har alltid haft ett stort musikintresse. Han minns att han redan som sexåring, inspirerad av Michael Jackson, Stevie Wonder och Bruno Mars, brukade uppträda hemma för sin familj. I grundskolan började han sjunga på skolevent och konserter.

Fritiden har alltid bestått av mycket sång och musik, och i år tog han för första gången chansen och sökte till TV4:s populära musikprogram Idol.

"Jätteroligt och samtidigt nervöst"

– Jag såg en annons i sociala medier, och tänkte att jag kunde testa att söka för att få chans att utveckla min sång, berättar Hamodi.

Efter att ha lyckats knipa en efterlängtad guldbiljett efter sitt första framträdande för juryn, har Hamodi gått vidare steg för steg under slutaudition.

– Det känns jätteroligt och samtidigt nervöst att ha kommit vidare så här långt. Nu behöver jag visa vad jag kan och arbeta med min röst. Jag ska försöka släppa min nervositet och fokusera på sången, musiken och att förmedla mina känslor till publiken och tittarna.

Vad har varit roligast hittills med att vara med i programmet?
– Att få visa vad jag kan framför juryn. Hela resan med programmet är så lärorik, man utvecklas och växer i sig själv. Att få träffa människor som är professionella förebilder är en riktigt rolig upplevelse. Men också att få lära känna alla fantastiska deltagare.

Vad har varit svårast?
– När vi blivit färre i gruppen och uppdragen ökar i svårighet. Det räcker inte med att ha en bra röst – man måste kunna visa upp hela sitt artisteri och sjunga i olika teman. Det är stor konkurrens, så nu krävs tid, fokus och träning för att förbättra mig själv och visa vad jag kan inför tittarna. Jag känner att jag är min egna konkurrens.

Till vardags pluggar du ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet Göteborg. Varför valde du det?
– Jag vill starta ett eget företag i framtiden, och kände att företagsekonomi är bra att ha med sig längs den resan.

Hur är det att gå på Kunskapsgymnasiet?
– Det är en fin skola med respektfulla elever. Lärarna och rektorn är fantastiska, och man vet att de alltid vill elevernas bästa. Miljön är bekväm och trivsam att plugga och umgås i. Sedan har alla elever en egen studiecoach, det är en mycket bra grej. Den läraren ger dig råd, coachar dig framåt på ett positivt sätt och du har chans att få hjälp med skoluppgifterna.

Vad har du för mål och framtidsdrömmar med musiken?
– Nu fokuserar jag på hur långt jag kan komma i idol. Sedan är min dröm att få uppträda med egenskrivna låtar, inför en stor publik. Jag vill sprida känslor, energi och ge en upplevelse till de som lyssnar.

Vi önskar Hamodi stort lycka till i Idol under hösten!

 

Hamodi Jawad
Pluggar: Ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet Göteborg
Aktuell: Tävlar i Idol 2021
Instagram: @hamodiijawad

 

Här kan du läsa mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.