Gå till innehåll

Sara, Kunskapsgymnasiet Göteborg.

Teknikeleven Sara: “Lärarna är proffsiga och hjälper oss att utvecklas“

Hon gillar den positiva stämningen på skolan och tycker att undervisningen håller en hög kvalitet.
– Lärarna är väldigt kunniga inom sina ämnen. Under min tid här har jag lärt mig att ta större ansvar för mitt skolarbete och blivit bättre på att planera, säger Sara, som pluggar teknikprogrammet på Kunskapsgymnasiet Göteborg.

När Sara, som är intresserad av matte och fysik, skulle göra sitt gymnasieval fastnade hon för teknikprogrammet med inriktningen samhällsbyggande och miljö.

– Utifrån mina intressen kände jag att det programmet skulle passa mig bäst, och jag är nöjd med mitt val. Lärarna är väldigt kunniga inom sina ämnen så undervisningen är bra, berättar Sara.

Hon tycker att det bästa med Kunskapsgymnasiet är personalen och gemenskapen.

– Stämningen är jättebra och jag gillar att det är en mångkulturell skola. Jag tycker också väldigt bra om maten som serveras.

Enligt Sara ska en bra lärare kunna ta emot synpunkter för att kunna utveckla sin undervisning, samt anpassa sig efter elevernas behov.

– Lärarna här på skolan är väldigt proffsiga. De stöttar oss så att vi får chans att utvecklas och nå högre betyg. Under min tid här har jag lärt mig att ta större ansvar för mina betyg och kurser, och blivit bättre på att planera min tid, säger hon.

“Under studieforum får vi hjälp av lärarna i de ämnen vi ligger efter”

På Kunskapsgymnasiet har alla elever en egen studiecoach (en lärare), som de träffar individuellt varannan vecka. Under studiecoachsamtalen diskuterar de hur de ligger till med skolarbetet och får hjälp att planera och prioritera.

Hur är det att ha en studiecoach?
– Studiecoachen finns där för att stötta oss elever i skolarbetet. Personligen har jag lärt mig att planera och lägga upp mina studier själv på ett bra sätt, men många av mina vänner tycker att studiecoachen är ett bra stöd.

Ni har ju också något som kallas för studieforum. Kan du berätta hur det funkar?
Det är ett tillfälle där vi under lektionstid kan få extra hjälp av lärarna i de ämnen vi ligger efter. Jag använder mig av studieforum och känner att jag har nytta av det.

Läs mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.