Gå till innehåll

Christabell, Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.

Natureleven Christabell: ”Min studiecoach hjälper mig att organisera mina tankar”

Hon älskar NO-ämnena och har under gymnasiet lärt sig att planera sin tid.
– Det bästa med min skola är lärarna, eleverna och att det finns en tydlig agenda på lektionerna, säger Christabell, som går det naturvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.

Många saker spelar in när det är dags att välja gymnasium. Att stämningen mellan elever och lärare verkade så bra var det som avgjorde för Christabell.

Idag läser Christabell det naturvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.

Jag gick på öppet hus här och då kände jag en så härlig gemenskap. Och det intrycket stämde. Alla elever blir hemmastadda på en gång. Vi tar hand om varandra och hjälps åt, inte bara i klassen utan på skolan i stort. Ingen är utanför. Det är jättebra!

För Christabell var det självklart att välja det naturvetenskapliga programmet.

Jag tycker att NO är så intressant. Det är de ämnen jag förstår bäst av alla. Och så kommer natur att hjälpa mig i framtiden när jag ska plugga vidare, säger hon.

”Jag får mycket gjort på lektionerna”

En annna positiv sak Christabell nämner är strukturen på undervisningen.

Lektionerna är lärorika och man får mycket gjort. Det gör att det blir mindre att plugga hemma.

På Kunskapsgymnasiet har ju alla elever en studiecoach (lärare) som de regelbundet träffar individuellt för att få hjälpa att sätta mål, planera och strukturera skolarbetet. Hur fungerar det?
Jag visste inte hur nödvändig en studiecoach skulle vara för mina studier, som det faktiskt är. Att kunna sitta ner med en lärare och diskutera hur det går i dina ämnen, vad du är bra på och vad du måste göra för att prestera bättre. Det hjälper mig att organisera mina tankar. Mötena blir som en checklista som jag kan utgå ifrån, säger Christabell.

”Nu kan jag planera min tid”

Hon tycker också att Kunskapsgymnasiet Liljeholmen förbereder eleverna för vuxenlivet.

Det är så här, du lär dig ta ansvar för dina studier, säger hon.

Ni har ju även något som kallas för studieforum, som fungerar lite som en läxhjälp. Där har eleverna tillgång till lärare i alla ämnen och kan antingen jobba ikapp om de ligger efter eller satsa extra på något för att ligga steget före. Vad tycker du om det?
Det är verkligen ett jättebra koncept och en stor hjälp för mig, säger Christabell.

Hur tycker du att du har utvecklas under din tid på Kunskapsgymnasiet?
Sedan jag började i ettan har jag förändrats mycket. Jag känner att jag har blivit mer ansvarsfull och kan planera min tid och produktivitet på ett helt annat sätt än tidigare. Och det är jag väldigt tacksam över, säger Christabell.

Se fler elever berätta om Kunskapsgymnasiet Liljeholmen här.