Gå till innehåll

Ian, Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.

Gymnasieeleven Ian: ”På teknikprogrammet får vi vara kreativa”

Han tycker att stämningen på skolan är bra. Samtidigt uppskattar han att han år möjlighet att vara kreativ.
- Det är det bästa med att läsa teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö, säger Ian på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.

Inför gymnasiet flyttade Ian till Stockholm. Valet av skola föll då på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.

- Jag märkte direkt att lärarna var trevliga och pedagogiska och jag lärde snabbt känna de andra eleverna på skolan, säger Ian.

Idag pluggar han teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö. Där får eleverna bland annat lära sig hur ett tekniskt projekt ser ut från idé till färdig produkt, men också att rita egna hus med avancerade CAD-program.

- Jag har alltid varit intresserad av teknik. För mig är det bästa med min utbildning att vi håller på med kreativt skapande, samtidigt som vi har många valmöjligheter efter gymnasiet, säger Ian.

”Jag tycker om mina lärare”

Det bästa med skolan tycker han är gemenskapen med lärare och andra elever

- Det finns även en stark gemenskap mellan olika program och årskurser. Det är bra, tycker jag. Jag har alltid gått på mindre skolor och känner mig trygg och bekväm när alla vet vem man är. Det är skönt.

Ian berättar också att han tycker om sina lärare.

- De är bra och välutbildade inom sina undervisningsområden. Det är lätt att få kontakt med dem och de är hjälpsamma om du har frågor om allting från en skoluppgift till något som hänt i ditt liv.

På Kunskapsgymnasiet har alla elever en studiecoach (lärare) som de träffar individuellt. Träffarna är regelbundna och finns inplanerade på schemat. Under studiecoachningen får eleverna hjälp att sätta mål och planera och strukturera sitt skolarbete.

- Jag tycker det är bra att alla elever har en studiecoach. Jag är själv väldigt planerad och får mycket hjälp med skolan hemifrån. Därför har jag själv aldrig varit beroende av min studiecoach. Men jag vet många andra, som har svårare att hitta en balans mellan pluggandet och fritiden, som fått mycket hjälp, säger Ian.

”På studieforum fokuserar jag extra bra”

Däremot menar han att studieforum är något som har varit en stöd i skolarbetet.

- Studieforum är en inplanerad tid varje vecka där du antingen kan gå till lärare inom olika ämnen för be om hjälp eller bara sitta och studera. Det är speciellt bra om du inte har tid eller möjlighet att plugga hemma och inte får så mycket hjälp därifrån. Men jag använder det också. Till exempel om jag är förvirrad och inte förstår vad en uppgift handlar om eller om jag vill fokusera extra på mina studier. Då är det jättebra!

Läs mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet Liljeholmen.