Natureleven Maryam, Kunskapsgymnasiet Globen.

Natureleven Maryam: ”Jag känner mig trygg i skolan”

Hon drömmer om att bli arkitekt eller ingenjör och sökte till Kunskapsgymnasiet efter rekommendationer från vänner och familj.
- Jag känner mig alltid trygg i skolan och det ökar motivationen hos mig, säger Maryam, som pluggar natur på Kunskapsgymnasiet Globen.

Det var framtida yrkesval som gjorde att det blev just det naturvetenskapliga programmet för Maryam.

- Eftersom jag gärna vill utbilda mig till arkitekt eller ingenjör kändes det som ett naturligt val. Dessutom är natur otroligt brett och du har många valmöjligheter efter studenten, säger hon.

En av de bästa sakerna med Kunskapsgymnasiet Globen tycker Maryam är gemenskapen bland eleverna.

- Man känner sig alltid trygg och har alltid någon vid sin sida. Det ger mig den motivation som jag behöver för att klara av varje dag på bästa sätt, säger hon.

På Kunskapsgymnasiet finns något som kallas för studieforum. Det fungerar lite som en läxhjälp där lärare i alla ämnen finns tillgängliga.

- Jag tycker studieforum är bra. Man kan antingen använda det för att få extra hjälp eller för att plugga på med en lärare vid sin sida, säger Maryam.

”Lärarna är otroligt hjälpsamma”

Hon lyfter särskilt lärarna när hon pratar om sin skola.

- De är snälla och otroligt hjälpsamma. De stöttar oss för att vi ska nå våra mål.

På Kunskapsgymnasiet har alla elever dessutom en studiecoach (lärare) som de träffar regelbundet. Under de individuella samtalen går studiecoachen tillsammans med eleverna igenom hur de ska planera och prioritera skolarbetet för att nå sina mål.

Hur upplever du studiecoachningen?
- Att ha en studiecoach är faktiskt otroligt skönt. Jag vet att det alltid finns en vuxen som jag kan vända mig till här i skolan. Någon som stöttar mig i mina studier för att jag ska nå dit jag vill, säger Maryam.

Läs mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet Globen.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.