Gå till innehåll

Natureleven Hanna, Kunskapsgymnasiet Norrköping.

Natureleven Hanna: ”Jag har fått många nya vänner på skolan”

På det öppna huset berättade eleverna om den starka gemenskapen på skolan. Dessutom var lärarna trevliga. Det gjorde att Hanna valde att plugga natur på Kunskapsgymnasiet Norrköping.
- Någon gång i framtiden drömmer jag om att jobba med politik, säger hon.

Hon var intresserad av NO-ämnena, men visste inte vad hon ville plugga efter gymnasiet. Därför tyckte Hanna att det naturvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet Norrköping kändes som ett bra val.

- Natur är så brett och du har många möjligheter när du har tagit studenten, säger hon.

Hanna menar att det ofta går snabbare att plugga i de ämnena som är roligast och att det går lite långsammare i sånt som är mindre intressant.

- Det gör att du behöver lägga olika mycket tid på olika kurser. Dessutom har alla elever olika lätt för olika ämnen. Därför är det så bra att vi har studieforum, säger Hanna.

”Studieforum ger olika perspektiv”

Studieforum finns inplanerat på schemat varje vecka och fungerar lite som en läxhjälp, där eleverna har tillgång till lärare i alla ämnen.

- Om det är något jag inte förstår eller om jag skulle ha missat en lektion kan ofta en lärare på studieforum gå igenom det vi har gjort. Om jag istället har svårt för en viss matteuppgift sätter jag mig i en mattesal där flera mattelärare finns till hands och kan hjälpa oss. Men studieforum är också bra på andra sätt. När samhällselever, ekonomielever och naturelever samlas i samma salar har du fler att diskutera med och då får du olika perspektiv på problemen, säger Hanna.

Hon menar att Kunskapsgymnasiets arbetssätt lägger grunden för en stark gemenskap på skolan.

- I och med att det finns många ställen där man kan sätta sig och plugga träffar man många elever från andra klasser och årskurser. Det har gjort att jag har fått många nya vänner här, både yngre och äldre.

”Mittsjälvfortroende har ökat”

Under sin tid på Kunskapsgymnasiet säger hon att hon har blivit bättre på att strukturera och planera sitt skolarbete.

- Mitt självförtroende inför mina studier har ökat enormt. Det känns inte längre lika läskigt att gå vidare till universitet eftersom jag redan vet hur jag får saker och ting gjorda. Jag har även blivit mer självsäker eftersom jag träffar så mycket nya människor hela tiden i skolan. Jag har helt enkelt blivit säkrare i mig själv och vågar satsa på de saker jag drömmer om.

Inför tiden efter gymnasiet har hon många planer.

- Jag kommer att ta ett eller flera sabbatsår där jag jobbar och reser mycket. Sedan har jag faktiskt tänkt gå ifrån naturspåret lite och plugga säkerhetspolitik, säger Hanna.

Läs mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet Norrköping.