”Det var viktigt för mig att välja en bred, högskoleförberedande utbildning”, säger Asaad.

Natureleven Asaad: ”Det är tryggt att ha en studiecoach”

Han är intresserad av matematik och vill ha många valmöjligheter efter studenten. Därför valde Asaad att plugga det naturvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet.
- Det var viktigt för mig att välja en bred, högskoleförberedande utbildning, säger han.

“Vad är jag intresserad av och vilka framtidsplaner har jag?” Det var frågor som Asaad ställde sig inför sitt gymnasieval.
- Jag tror det viktigaste är att lyssna på sig själv och inte för mycket på vad vänner, föräldrar, lärare eller SYV rekommenderar. Gymnasievalet handlar ju trots allt om din framtid, säger han.

Idag är han glad att han följde sitt eget råd.

- Jag gillar mitt program och min skola. Det finns en stor gemenskap på Kunskapsgymnasiet, vilket är viktigt för mig. Lärarna finns alltid där och stöttar mig i mina utmaningar. Allt detta gör att jag har en massa bra relationer på skolan.

Det är också några av sakerna Asaad tycker är det bästa med Kunskapsgymnasiet.

- Gemenskapen, lärarnas engagemang och arbetssättet skulle jag säga är det jag tycker om mest med skolan. Att lärarna skapar bra relationer med eleverna bidrar till en känsla av trygghet mellan oss som pluggar här, och det i sin tur gör att alla mår bättre, säger Asaad.

Så fungerar studiecoachningen

På Kunskapsgymnasiet har alla elever en studiecoach (lärare) som de träffar individuellt för att diskutera sitt skolarbete. Mötena sker regelbundet och finns inplanerade på schemat.

- Studiecoachningen är jättepositiv och har underlättat mycket i mitt pluggade. Det känns skönt att ha en lärare som fokuserar på mig och mitt skolarbete. Min studiecoach lyssnar alltid och försöker att finnas där på alla sätt. Det känns tryggt, säger han.

På Kunskapsgymnasiet finns också något som kallas studieforum, där lärare i alla ämnen finns tillgängliga. Hur använder du dig av det?
- Jag brukar gå på studieforum för prata med lärarna och be om specifik återkoppling. Men jag får också hjälp med hur jag kan jobba smart i olika ämnen, säger Asaad.

Inför framtiden har han flera drömmar.
- Jag vill skapa en trygg familj, få ett stabilt jobb och hela tiden fortsätta att utvecklas. En annan dröm är att bo i ett stort hus i en storstad och ha en sommarstuga i ett annat land, där jag kan semestra varje år. Det skulle vara härligt, säger Asaad.

Läs mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.