Gå till innehåll

Isadora pluggar samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet.

Samhällseleven Isadora: ”Nu behöver jag inte plugga lika mycket hemma”

I framtiden vill hon resa och skriva en bok. Möt Isadora som pluggar samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet.
- Jag vill ha många möjligheter i livet. Därför var det viktigt för mig att välja något som var högskoleförberedande, säger hon.

Att välja vad man ska plugga på gymnasiet är inte alltid lätt. Isadora på Kunskapsgymnasiet ville ha många valmöjligheter efter studenten. Därför valde hon samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteende.

Hennes bästa tips inför gymnasievalet är att lyssna på sig själv.

- Gå på så många öppna hus som möjligt och känn hur det känns på skolan. Välj sedan det program som känns rätt och inte bara den utbildning som dina vänner vill gå. Det tror jag är viktigt, säger hon.

Isadora berättar att hon trivs bra både på Kunskapsgymnasiet och med sitt program.

- Det är en väldigt bra skola och det är kul att gå här. Bland annat eftersom kontakten mellan både elever och elever och lärare är så bra. Vi har en fin gemenskap här, säger hon.

”Jag har blivit bättre på att planera”

Alla elever på Kunskapsgymnasiet har en egen studiecoach (en lärare), som de träffar regelbundet. Under de individuella mötena, som finns inplanerade på schemat, går de igenom skolarbetet, men också olika studiestrategier och vad som krävs för att nå målen.

- Jag gillar studiecoachningen och tycker den är lärorik. Sedan jag började här har jag blivit bättre på att planera mina studier och behöver inte plugga lika mycket hemma. Det är jätteskönt, säger Isadora.

Hon berättar att Kunskapsgymnasiet också har något som kallas studieforum. Det fungerar lite som en läxhjälp där lärare i alla ämnen finns tillgängliga för att svara på frågor och stötta eleverna.

- Jag tycker det här är jättebra. På studieforum får jag den hjälp jag behöver och jobbar antingen för att komma ikapp eller ligga steget före min planering.

Att gå samhällsprogrammet ger många valmöjligheter efter studenten och än så länge vet Isadora inte vilket yrke hon ska satsa på. Men några framtidsdrömmar är redan nu tydliga.

- Jag vet att jag kommer vilja resa mycket och ha en bostad utomlands. Och så vill jag skriva en bok, säger hon.

Hitta rätt skola - och läs mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.