Gå till innehåll

Martina pluggar samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet.

7 frågor till Martina: ”Därför valde jag att plugga natur”

Martina pluggar det naturvetenskapliga programmet med inriktning natur. Här svarar hon på sju frågor om sin skola och sitt gymnasieval.


Varför valde du ditt program?
- Jag är intresserad av de naturvetenskapliga ämnena, så jag kände att naturprogrammet skulle passa mig.

Varför valde du Kunskapsgymnasiet?
- Min bror gick här tidigare och tipsade mig om skolan. Jag gick på öppet hus, fick ett bra intryck av lärarna. Jag ville gärna gå på en liten skola så Kunskapsgymnasiet kändes perfekt för mig.

Och nu när du pluggar här, hur är det?
- Det är kul. Eftersom skolan inte är jättestor lär man känna de flesta och får även en nära relation med lärarna.

Vad är ditt bästa tips till alla som ska göra sitt gymnasieval?
- Välj program utifrån dina egna intressen och gå på öppet hus. Det är bra för att du ska lära känna skolan bättre. Men det absolut viktigaste av allt, tänk igenom vad du vill, ta god tid på dig och stressa inte för du kan alltid ändra ditt val.

På Kunskapsgymnasiet har alla elever en studiecoach (lärare) som de träffar individuellt för att diskutera sitt skolarbete. Mötena sker regelbundet och finns inplanerade på schemat. Hur tycker du det är att ha en studiecoach?
- Det är jättebra! Jag får hjälp med att planera och prioritera mitt skolarbete och har blivit bättre på det sedan jag började här. Jag skjuter inte längre upp saker och det är bra att ha med sig, både om man vill plugga vidare och i livet överlag.

På Kunskapsgymnasiet finns också något som kallas studieforum, där lärare i alla ämnen finns tillgängliga. Hur använder du dig av det?
- Jag brukar gå till studieforum för att få hjälp i olika ämnen. Det är ett bra sätt att komma ikapp med skolarbetet om du till exempel har varit sjuk eller om det är något man inte förstår.

Vad drömmer du om i framtiden?
- Jag har inte något drömyrke än, men jag vet att jag vill göra något där jag kan hjälpa andra människor.

Hitta rätt skola - och läs mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.