Gå till innehåll

Elissa pluggar samhällsvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet.

Samhällseleven Elissa: ”Det bästa med att gå här är lärarna

Hon är intresserad av människor, vill utbilda sig till lärare och pluggar samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen beteendevetenskap på Kunskapsgymnasiet.
- Det bästa med att gå här är lärarna. De är duktiga och positiva och jag får den hjälp jag behöver, säger Elissa.

Hon drömmer om att få en bra utbildning så att hon kan känna sig självständig och göra det hon vill. Och det samhällseleven Elissa vill är att bli lärare. - Jag är intresserad av hur människor fungerar. Det är därför jag har riktat in mig på läraryrket, det är det jag kommer att satsa på, säger hon.

Hennes bästa tips inför gymnasievalet är att lyssna på sig själv.

- Välj inte samma program som din kompis, utan känn efter vad du är intresserad av. Att få en bra utbildning är viktigt och därför är det bra att gå på många öppna hus. Då får du en bild av olika skolor och det blir enklare för dig att göra ditt val, säger hon.

För Elissa själv blev valet Kunskapsgymnasiet.

- Den här skolan är lagom stor. Det gör dels att du kommer nära lärarna och dels att du lär känna alla elever - från ettan till trean. Det skapar trygghet i skolan, säger hon.

”Det är skönt att vi har studiecoachning”

På Kunskapsgymnasiet har alla elever en studiecoach (lärare) som de träffar individuellt för att diskutera skolarbetet. Mötena är regelbundna och finns inplanerade på schemat.

- Det är skönt att vi har studiecoachning, tycker jag. När jag känner mig stressad och nästan vill ge upp så hjälper min studiecoach mig att fortsätta kämpa. Jag får också stöd i hur jag ska planera och prioritera för att nå mina mål, säger Elissa.

Det bästa med Kunskapsgymnasiet tycker hon är lärarna.

- De är duktiga och positiva och jag har alltid en bra känsla när jag vill ta upp något med dem. Du märker att de hela tiden vill ditt bästa och att de gör allt för att stötta dig så att du ska nå dina mål. Jag får helt enkelt den hjälp jag behöver, säger Elissa.

Hitta rätt skola - och läs mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.