| Nyheter | Adam: ”Man har bra kontakt med lärarna”

Adam: ”Man har bra kontakt med lärarna”

Adam går på naturvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet Globen.
Här berättar han vad han gillar med skolan.
– På gymnasiemässan kände jag att det här var det enda stället som försökte förebygga stress hos eleverna på ett bra sätt, säger han.

Att välja gymnasium är inte helt lätt. Urvalet av skolor är stort precis som program. Adam går andra året på naturvetenskapsprogrammet med samhällsinriktning på Kunskapsgymnasiet Globen. För honom var det viktigt att hitta en skola som arbetade för att hjälpa eleverna med den pluggstress, som kan uppstå.

Därför gillar jag Kunskapsgymnasiets pedagogik. Det finns studieforum, där man kan plugga, och personliga handledningssamtal, som gör att man känner sig säker och trygg med sin lärare. Det är ett gymnasium som tar hand som sina elever, säger han.

Det var på gymnasiemässan i Stockholm inför gymnasievalet som Adam fick upp ögonen för Kunskapsgymnasiet.

Jag ville hitta en skola som hade naturvetenskapligt program. I Kunskapsgymnasiets monter pratade jag med en elev i trean, som pitchade, och jag tyckte att det lät bra.
Besök oss på öppet hus - här hittar du alla tider.

”Extra mattehjälp ”
Vad var det som lät bra?
Just att man har bra kontakt med lärarna. De jobbar för att vi ska må bra och det är viktigt. De är engagerade och säger inte bara att vi ska räkna matte i två timmar och sedan går. Vi elever får ut mer än så. Sedan är det kul att man lära känna så många från andra klasser och årskurser.

Hur känner du nu när du gått ett och ett halvt år?
Jag gillar det. Just studieforum och de personliga handledningssamtalen uppskattar jag. Sedan har vi dessutom något som kallas för mattecentrum, där vi får besök av lärare från KTH, som ger oss extra mattehjälp. Allt detta är väldigt värdefullt.

Vad är det bästa med att gå på Kunskapsgymnasiet?
Att det känns som att man blir sedd. Om det går dåligt blir inte studiemotivationen och ens självförtroende helt grusat utan då pratar man med sin lärare under de personliga handledningssamtalen och får hjälp. Det gör att man känner sig trygg.

Hur är stämningen?
Den är bra och det verkar de andra i min klass också tycka. Jag skulle nog säga att det värsta som hänt på på den våningen där vi på naturprogrammet håller till är att någon spillt kaffe och inte torkat upp det.

Besök oss på öppet hus - här hittar du alla tider.